Ország-világ

2009.06.04. 08:50

Csütörtökön kezdődnek a szóbeli érettségik

Csütörtökön megkezdődnek a tavaszi érettségi szóbeli vizsgái. Az emelt szintű vizsgák hat napon keresztül, június 4-től 10-ig zajlanak. A középszintű szóbelik 15-én kezdődnek és 26-ig tartanak - tájékoztatott szerdai közleményében az Oktatási és Kulturális Minisztérium.

Az érettségizők emelt szinten 87 féle vizsgatárgyat választottak; ezek közül természetesen minden tárgyból van szóbeli vizsga is. Szóbelizni 166 vizsgahelyszínen, 1754 tantárgyi bizottság előtt lehet.

Az emelt szintű vizsgákat az Oktatási Hivatal szervezi, sőt a tételeket is a hivatal készítteti és juttatja el a háromfős tantárgyi bizottságokhoz. A bizottságok elnökét és tagjait az Oktatási Hivatal bízza meg - közölte a szaktárca.

A vizsgázó teljesítményét a tantárgyi bizottság mindhárom tagja külön értékeli, majd ezek egyeztetése után közösen tesznek javaslatot az érettségi vizsgabizottságnak a vizsgázó teljesítményének minősítésére. Ez úgy történik, hogy a tantárgyi bizottság egyéni osztályozóívet állít ki minden vizsgázóról, amelyet megküld az érettségi vizsgabizottság részére.

Az idei tavaszi érettségi írásbeli vizsgái május 25-én értek véget, több mint 136 ezren vettek részt rajta. Május 26-a óta mind a 482 vizsgaanyag megtekinthető az Oktatási Hivatal honlapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában