Ország-világ

2013.02.03. 14:16

Kaposvárról is elindult az éhségmenet Budapestre

Kaposvárról mintegy harmincan indultak el az Éhségmenet tiltakozó akció keretében Budapestre vasárnap.

Kaposvárról mintegy harmincan indultak el az "Éhségmenet" tiltakozó akció keretében Budapestre vasárnap, közülük tizenöten - közmunkások, munkanélküliek, MSZP-tagok - az egész távot meg akarják tenni, hogy az Országgyűlés első ülésnapjára, február 11-re a fővárosi Kossuth térre érjenek.

Mielőtt a menet a kaposvári kormányhivatalhoz közeli térről elindult, Pintér Attila, az MSZP kaposvári szervezetének vezetője arról beszélt, hogy Somogyban romlanak a munkanélküliségi mutatók, rosszabbak az országos átlagnál.

Az MTI-nek kifejtette, pártja a Közmunkások Szakszervezetének felhívásához csatlakozott, egyetért az érdekvédő szervezet céljaival: a 60 200 forintos havi közmunkásbér visszaállításával, valamint a szegénység, a munkanélküliség és az éhezés elleni tiltakozással.

Az elmúlt napokban több "éhségmenet" is elindult Budapest felé: Békéscsabáról, Nyíregyházáról, a baranyai Sellyéről. Vasárnap a kaposvári mellett újabb menet indult Ózdról, illetve indul délután a Hajdó-Bihar megyei Polgárról.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában