Ország-világ

2013.06.15. 17:19

Timosenko állapota sokat romlott az ügyvédje szerint

Sokat romlott Julija Timosenko egészségügyi állapota, nem tud felkelni az ágyból - közölte újságírókkal szombaton a bebörtönzött volt ukrán kormányfő ügyvédje.

MTI

Szerhij Vlaszenko szavai szerint az őt kezelő ukrán orvosok nem tudják megállapítani, mitől lett hirtelen rosszabbul az ellenzéki politikus. Az ügyvéd közölte, kapcsolatba lép a német Charité klinika orvosaival, hogy sürgősen utazzanak Ukrajnába, és vizsgálják ki Timosenkót.

Vlaszenko a sajtó képviselőinek megerősítette, hogy szombaton meglátogatták Timosenkót a kelet-ukrajnai harkivi kórházban az Európai Parlament megfigyelői, Pat Cox, az Európai Parlament egykori ír elnöke és Aleksander Kwasniewski volt lengyel államfő. A találkozóról azonban részleteket nem közölt.

Karl Max Einhaupl, a berlini Charité klinika vezetője egy orvoskollégájával, Anett Reischauerrel együtt hétfőn járt a harkivi vasutas kórházban rabként kezelt ukrán ellenzéki politikusnál, és megállapították, hogy nem látnak javulást Timosenko állapotában. Nem zárták ki annak lehetőségét sem, hogy műtéti beavatkozásra lesz szükség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában