Ország-világ

2014.01.08. 10:30

Ellenzéki egyeztetés - Kósa: nem segít az országon egy újabb marionettfigura

A meghatározó emberek ugyanazok, akik az előző korszakban is vezették az országot - mondta a Fidesz ügyvezető alelnöke.

MTI

[namelink name="Kósa Lajos"] szerint nem segít az országon, ha a baloldalon előhúznak miniszterelnök-jelöltként egy újabb marionettfigurát, mivel a meghatározó emberek ugyanazok, akik az előző korszakban is vezették az országot.

A Fidesz ügyvezető alelnöke szerdán Debrecenben - egy más témában rendezett sajtóeseményen - az ellenzéki egyeztetések újranyitásáról azt mondta: "tisztul a kép a tekintetben, hogy mégiscsak összeáll az a csapat, amely 2002 és 2010 között teljesen tönkretette az országot."

[namelink name="Bajnai Gordon"], [namelink name="Gyurcsány Ferenc"], [namelink name="Mesterházy Attila"], [namelink name="Lendvai Ildikó"], [namelink name="Kovács László"], [namelink name="Puch László"] - sorolta a neveket, hozzátéve: "egyetlen új figura sincs, mindegyik meghatározó befolyású volt az előző nyolc évben".

Kósa Lajos megítélése szerint egy új kormányfőjelölt megnevezése csak a 2009-es "miniszterelnök-castingot" idézné.

"Biztos apróhirdetés is lesz, hogy miniszterelnöknek látszó embereket keresünk az MSZP-székházban. Én azt gondolom, hogy ez semmiképpen sem lehet alternatíva az országnak" - mondta.

Hozzátette: 2010 óta nagyon sokat tudott a mostani kormány a romokból eltakarítani. Szépen elindult az ország, jobban teljesítünk, "őrült hiba lenne" most ugyanazokra bízni az ország vezetését, akik bizonyították, hogy teljes mértékben alkalmatlanok - jelentette ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában