Ország-világ

2014.01.01. 10:36

Több mint 70 ember került a fővárosi toxikológiára szilveszter éjjelén

A betegek nagyjából 20 százalékánál a kábítószerfogyazstás is szerepet játszott. Várhatóan ébredésük után valamennyien elhagyhatják a kórházat.

MTI

Szokás szerint telt a szilveszter éjszaka a Péterfy Sándor utcai Kórház toxikológiai osztályán, összesen 74 beteget vettek fel, többségüket a túlzott alkoholfogyasztás miatt - közölte [namelink name="Zacher Gábor"], a toxikológiai osztály vezetője szerdán az MTI-vel.

A betegek nagyjából 20 százalékánál a kábítószerfogyazstás is szerepet játszott. A betegek 20 százaléka fiatalkorú volt, a nemek eloszlását tekintve nagyjából fele-fele volt az arány. Mint Zacher Gábor elmondta: "egyébként kedves, szimpatikus fiatalok" kerültek szétszakadt ruhákban az osztályra. Többen telefonjukat is elhagyták.

Lélegeztetésre egyik betegnek sem volt szüksége. Várhatóan ébredésük után valamennyien elhagyhatják a kórházat - fejtette ki Zacher Gábor.

A mentők háromezer riasztást kaptak szilveszter éjjelén

A fővárosban 680, országosan csaknem 3000 esetben riasztották az Országos Mentőszolgálat egységeit szilveszterkor - közölte [namelink name="Győrfi Pál"], az Országos Mentőszolgálat szóvivője szerda délelőtt az MTI-vel.

Az eddigi adatok szerint az éjszaka 14 petárdabaleset történt. Ezek közül 3 esetben súlyos, roncsolt sérülést okoztak a pirotechnikai eszközök.

A petárdabalesetek mellett verekedések, tüzek, késelés, újraélesztés, szülés, rosszullét és sok ittas miatt hívták a mentőket az éjszaka folyamán. Győrfi Pál közleményében azt írta: a mentők munkáját sok helyen agresszív részegek nehezítették, egyikük például arcon ütötte a segíteni érkező mentőtisztet, aki ennek ellenére folytatta szolgálatát.

Debrecenben nem sokkal éjfél után egy nő a mentőautóban hozta világra gyermekét. A mentők levezették a szülést, majd az egészséges fiúcsecsemőt és édesanyját bevitték a kórházba - tette hozzá a szóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában