Ország-világ

2014.02.25. 18:02

A KTI korszerű közigazgatási életpályamodellt ígér

Kötelező pályáztatáson, teljesítményértékelésen alapuló, stabil munkakörülményeket biztosító életpályamodellt ígér a Közösség a Társadalmi Igazságosságért Néppárt (KTI) a közigazgatásban dolgozóknak.

Ezt Szili Katalin, a szervezet elnöke, független országgyűlési képviselő közölte sajtótájékoztatója után az MTI-vel. Hangsúlyozta, hosszú idő óta egy a nemzetgazdaságot és az egyént egyaránt megkárosító, igazságtalan foglalkoztatási politikát alkalmaznak a közigazgatásban, amelynek része, hogy az üres közszolgálati álláshelyeket sok esetben nem hirdetik meg, a vezetők kinevezése pedig nincs gyakorlathoz, szakirányú diplomához kötve.

A KTI éppen ezért szakmaiságon nyugvó, kiszámítható és stabil életpályamodellt bevezetését javasolja - fogalmazott a volt házelnök, hangsúlyozva: a munkahely biztonsága, a garantált előmenetel kompenzálja a versenyszférához képest alacsonyabb fizetéseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában