Ország-világ

2014.02.20. 07:11

A rokkantak többsége még felülvizsgálatra vár

A 2012 januárja és 2013. december 31. között felülvizsgáltak 52 százalékánál nőtt az össz-szervezeti egészségkárosodás mértéke és csak 19 százalékuknál állapítottak meg javulást.

MTI

Két év alatt több mint 57 ezer megváltozott munkaképességű ember komplex felülvizsgálatát végezték el az orvosszakértők, és még 135 ezren hátra vannak - derül ki a csütörtöki Világgazdaságból.

A lap az Emberi Erőforrások Minisztériuma parlamenti államtitkárának képviselői kérdésre adott írásbeli válaszára hivatkozva azt írja: a 2012 januárja és 2013. december 31. között felülvizsgáltak 52 százalékánál nem hogy csökkent volna, de nőtt az össz-szervezeti egészségkárosodás mértéke és csupán 19 százalékuknál állapítottak meg javulást a szakértők. Doncsev András közölte azt is, hogy a felülvizsgálatok nyomán 5962 megváltozott munkaképességű embernek szűnt meg az ellátásra jogosultsága.

A cikk felidézi: a kormányzat célja, hogy a 200 ezer, korábban rokkanttá nyilvánított ember közül minél többet visszatereljenek a munkaerőpiacra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában