Ország-világ

2014.03.20. 06:33

Eltérő javadalmazás: 178 ezret is kaphat egy HÖK vezető

Az ösztöndíj formában utalta juttatás a felsőoktatási intézményeknél eltérő.

MTI

Eltérő javadalmazásban részesülnek a hallgatói önkormányzatok vezetői a felsőoktatási intézményeknél, ahol ösztöndíj formájában kapnak juttatást munkájukért - írta a Magyar Nemzet csütörtökön.

A lap által megkérdezett intézmények válaszai alapján míg például az Eötvös Loránd Tudományegyetemen (ELTE) a hök elnöke 90 ezer forintot kap havonta, addig a Pécsi Tudományegyetemen havi 178 ezer forintos ösztöndíjjal ellentételezik a hallgatói önkormányzat vezetőjének munkáját.

A lapnak a Hallgatói Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke elmondta, hogy a szövetségben tiszteletdíjat nem kapnak a tisztségviselők, csupán bizonyos költségtérítést tudnak fizetni. Ő maga a Debreceni Egyetemtől a minimálbér összegének megfelelő ösztöndíjat kap, amiért a HÖOK vezetői tisztét betölti, illetve az egyetem szabályzata szerint további 50 ezer forintot a hök vezetéséért.

A lap emlékeztet arra, hogy a múlt héten a bíróság jogerősen kimondta: a hallgatói önkormányzat vezetőinek javadalmazására vonatkozó adatok közérdekű adatok, ezért azokat ki kell adnia az egyetemnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában