Ország-világ

2014.03.29. 16:22

Gyakornoki programmal segítené a KTI a munkanélküli fiatalokat

Gyakornoki programot indítana a Közösség a Társadalmi Igazságosságért Néppárt (KTI) azoknak a frissen végzett fiataloknak, akik nem találnak állást - mondta Szili Katalin, a párt elnöke szombaton az MTI-nek, miután országjáró körútja keretében Vas megyébe, Kőszegre és Sárvárra látogatott.

Szili Katalin hangsúlyozta, bár Vas megyében az országos átlagnál több munkalehetőség van, jelentős probléma, hogy fiatalok külföldre, elsősorban Ausztriába mennek dolgozni.

Ezzel kapcsolatban a KTI elnöke ismertette pártja programjának a fiatalok gyakornoki idejére vonatkozó részét. Eszerint azok a fiatalok, akik - függetlenül attól, milyen típusú iskolába jártak - a végzést követő három hónapon belül, önhibájukon kívül, nem kapnak munkát, egy állam által támogatott egyéves gyakornoki programon vehetnének részt.

Az őket foglalkoztató vállalkozások 50 százalékos bértámogatást kapnának - tette hozzá Szili Katalin, megjegyezve, hogy a fiatalok a közszférában is teljesíthetnék a gyakornoki programot.

A KTI elnöke arról is beszámolt, hogy Sárváron az idegenforgalom kérdése is szóba került. A KTI fontosnak tartja, hogy még inkább felpörgessék az idegenforgalmi fejlesztéseket a 2020-ig tartó európai uniós költségvetési ciklusban - mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában