Ország-világ

2014.08.06. 22:43

Koponyát és kezet találtak a Costa Concordia roncsában

A zátonyra futott tengerjáró a genovai kikötőben van, ahol a hajó szétszedése folyik.

Egy emberi koponyát és egy kézfej maradványait találták meg a hajóroncsában szerdán a genovai kikötőben, ahol a tengerjáró szétszedése folyik.

A feltételezések szerint Russell Rebello, a Costa Concordián szolgáló indiai pincér maradványairól lehet szó. Rebello a 2012. január 13-án történt hajószerencsétlenségben veszítette életét, de holttestét azóta sem sikerült megtalálni.

Az sem kizárt azonban, hogy a szintén a Costa Concordián meghalt olasz utas, Maria Grazia Trecarichi testrészei kerültek elő. Trecarichi csonka holttesttét tavaly októberben, a tengerjáró egyenesbe állítása után találták meg.

A koponyát és a kezet a Costa Concordia hármas számú utasfedélzetén találták meg a hajót átvizsgáló munkások.

A testrészek tulajdonosának azonosításához DNS-vizsgálat lefolytatására lesz szükség.

A Costa Concordia július 27-én érkezett meg a toszkánai Giglio szigetétől az északnyugat-olasz kikötőbe. A tengerjáró roncsának szétszedése előtt az egész hajót tüzetesen átkutatják, egyebek mellett éppen azért, hogy ráleljenek Russel Rebello holttestére.

A két és fél éve Giglio partjainál zátonyra futott Costa Concordián 32-en veszítették életüket. Később az áldozatok tenger alatti kutatása közben egy búvár is meghalt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában