Ország-világ

2015.03.14. 14:39

Májustól Pekingbe is lesz közvetlen járat Budapestről

A légi összeköttetést az Air China kínai állami légitársaság biztosítja majd heti négy alkalommal A330-as gépekkel május 1-jétől.

Szijjártó Péter tájékoztatása szerint a tárgyalásokon Minszk közbeiktatása is szóba került. Ez azt jelenti, hogy Pekingből indulva a gépek Minszkben egy rövid időre megállva érkeznek Budapestre, de visszafelé a járat már nem áll meg Fehéroroszország fővárosában, hanem közvetlenül Pekingbe érkezik.

A miniszter az új légi járat elindítását Peking és Budapest között a keleti nyitás stratégiájának újabb sikerpontjaként jellemezte, hozzátéve: ez újabb előrelépés és újabb eszköz arra, hogy Magyarország és Kína közötti gazdasági, kereskedelmi, kulturális és turisztikai együttműködést tovább fejlesszék.

A miniszter tájékoztatása szerint az Air China Kína állami tulajdonú nemzeti légitársasága, amely egyetlen kínai légitársaságként került fel a világ 500 legértékesebb márkájának listájára, 523 géppel rendelkezik, 326 útvonalat üzemeltet, 2013-ban 15 milliárd dolláros forgalmat bonyolított, és 78 millió utast szállított.

A - logójában főnixmadarat ábrázoló - Air China légitársaság jelenleg 14 közvetlen európai járatot üzemeltet.

A miniszter emlékeztetett arra, hogy korábban, 2012 márciusáig volt közvetlen légi összeköttetés Magyarország és Kína között. Beszámolt arról, hogy 2014 júniusa óta folytatott tárgyalásokat a kínai polgári légügyi hatóság képviselőivel egy új légi járat elindításáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában