Ország-világ

2015.04.07. 22:33

A frankhitelek átváltását ajánlotta ügyfeleinek egy román bank

A TLV a hitelkockázati illeték részletekben történő visszafizetését ígérte azoknak a frankhiteleseinek, akik május elején lejre vagy euróra váltják át hitelüket.

A svájci frankban felvett hitelek kedvezményes - lejre vagy euróra - átváltását ajánlotta fel ügyfeleinek a román bankpiac harmadik legnagyobb szereplője, a Banca Transilvania (TLV) kedden.

A TLV azt is bejelentette, hogy - 81 millió euró kifizetésével - befejezte a Volksbank Románia részvényeinek a felvásárlását a német DZ Banktól és WGZ Banktól, valamint a francia BPCE-től. Így a romániai frankhitelesek 24 százaléka, 18 300 ügyfél átkerült a Volksbanktól a Banca Transilvaniához.

A TLV a hitelkockázati illeték részletekben történő visszafizetését ígérte azoknak a frankhiteleseinek, akik május elején lejre vagy euróra váltják át hitelüket. A bank közleménye szerint a TLV "konkrétan 22,5 százalékos kedvezményt" ajánl bajba jutott frankhiteleseinek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában