Ország-világ

2015.05.03. 17:46

Igyál, ha a mobilod mondja

Számos egészségmegőrző mobilalkalmazás létezik, ezek közül is az egyik leghasznosabb a megfelelő folyadékbevitelre figyelmeztető applikációk.

Munkatársunktól

Mindenki járt már úgy, hogy megfeledkezett elég vizet inni például munka közben. A megfelelő folyadékpótlás hiánya rövidtávon a koncentráció és a figyelem lankadásával, fáradékonysággal, majd fejfájással járhat. Ezért nem érdemes megvárni, míg szomjasak leszünk, érdemes tudatosan bizonyos időközönként inni.

Ha azonban huzamosabb ideig, rendszeresen nem fogyasztunk legalább napi 2-3 liter folyadékot, a dehidratációnak komoly következményei lesznek. A bőr feszessé, szárazzá válik, hamarabb is ráncosodik, ami sokkal rosszabb, hogy a rendszeres dehidratáció veseproblémákhoz is vezethet. A vizelet sötét színe is árulkodhat arról, hogy keveset iszik. De a túlivás is veszélyes: a legújabb kutatások szerint a túlzott folyadékbevitel felborítja a szervezet nátriumháztartását.

 

Hasznos alkalmazás, ha gyakran elfelejt inni.

 

A folyadékpótlást segíti például a  Water Your Body, vagy "Igyál vizet" nevű alkalmazás, amely hangjelzést ad, ha innunk kell. Azért is jó, mert a testsúlyunk megadásával az alkalmazás kiszámolja, hogy mennyi folyadékra van szükségünk. Az egyszerűség kedvéért megjelölhetjük a kedvenc poharunk méretét, így könnyen nyilvántarthatjuk, mennyit ittunk. Sőt, az alkalmazás megjegyzi az adatainkat, így statisztikákat is készít folyadékbeviteli szokásainkról.

Hasonló alkalmazás még a Drink Water Alarm, a Drink More Water, érdemes kipróbálni ezeket is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában