Ország-világ

2015.07.16. 08:19

Hat éve nem sikerült ilyen rosszul a matekérettségi

Gyengébben sikerült idén a középszintű magyar és matematika érettségi, mint tavaly. Az Oktatási Hivatal szerint főleg a matematika eredmények aggasztóak.

Gyengébben sikerült idén a középszintű magyar és matematika érettségi, mint tavaly - írta az Oktatási Hivatal adataira hivatkozva a Magyar Nemzet csütörtökön.


Főleg a matematika eredmények aggasztóak, ilyen rossz eredményeket hat éve nem produkáltak a diákok. Az idei 77 ezer középszintű matematika érettségi átlaga 2,84, százalékban kifejezve 45,6. Ugyanakkor a három és félezer emeltszintű matematika érettségi átlaga 4,59, azaz 71 százalék.


Magyarból a középszintű érettségik átlaga 3,52, ami 58 százalék, ami ugyancsak visszaesés az előző évhez képest.

 


Minden tantárgyat összevetve középszinten 3,43 lett az országos átlag, ami 57 százalék, emelt szinten pedig 4,48, ami 67 százalék. Az emelt szintű érettségik átlaga minden fontos tantárgyból 4 feletti.


A május-júniusi érettségi időszakban összesen 115 ezren érettségiztek, közülük 80 ezren idén végezték el a középiskolát. A diákok összesen 446 ezer vizsgát tettek le, ebből 6741 elégtelen lett, vagyis a bukási arány másfél százalék. A legtöbben, több mint háromezren matematikából buktak, magyarból pedig mintegy ezer vizsga nem sikerült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában