Ország-világ

2015.07.29. 21:33

Hosszú volt a várólista, megműtötte magát egy nagyatádi férfi

Hónapokkal később kapott volna időpontot, ezért megműtötte magát egy nagyatádi rokkantnyugdíjas. Azt mondja, korábban megfigyelte, hogyan csinálják az orvosok, ezért merte megpróbálni.

Nem vette komolyan a sokat hangoztatott - ne próbálja ki otthon! - mondatott a nagyatádi Seres István: saját maga operált ki egy hatalmas vérrögöt a lábából. Elmondása szerint a hosszú várólista és fájdalmai miatt nem akart tovább várni. Három évvel ezelőtt hasfalából távolítottak el vérrögöket, akkor figyelte meg, hogyan kell csinálni.

Seres István. Forrás. Facebook

Seres István. Forrás. Facebook

A férfi pangó vérellátásra, megdagadt lábakra és égő fájdalomra panaszkodott. Háziorvosa utalta be a kaposvári kórház érsebészetére, de ott nem tudták fogadni, csupán szeptemberre kapott időpontot.

- Attól féltem, hogy egy vérrög képződött, ami eljuthat a tüdőmbe, a szívembe, és kiolthatja az életem. Attól is tartottam, hogy a lábam nem kap elég vért, elhal és amputálni kell majd. Bementem az igazgató-helyetteshez, elmondtam neki a kételyeimet. Ő elintézte, hogy soron kívül fogadjanak az érsebészeten. Végül augusztus 19-ére rendeltek vissza ultrahangra – fogalmazott Seres István a sonline-nak. Június közepétől július végéig várt, azonban olyan fájdalmai voltak, hogy inkább megoperálta magát.

 

Fotó: sonline.hu

 

– Jóddal, borotvaszesszel sterilizáltam egy szikét, fertőtlenítettem a lábam is, amelyet elszorítottam combtőnél és térdnél, ha túl nagy lenne a vérzés, kötszerpólyákat is odakészítettem. Ezután egy injekciós tűvel kiszívtam a vért a lábamból. Óriási fájdalmaim voltak, de kibírtam. Az eredmény engem igazolt, mert egy egy centi vastag, 6-7 milliméter hosszú vérrögöt sikerült eltávolítanom a szervezetemből – mondta a férfi.

Elmondása szerint az otthoni beavatkozás óta nem dagadt be a lába, igaz a műtét helye begyulladt, nyirokcsomói pedig megnagyobbodtak, de úgy véli azonban, hogy mindez elmúlik.

Azóta a nagyatádi orvosok is látták a férfi lábát, és megállapították, hogy helyreállt a vérkeringése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában