Ország-világ

2015.08.28. 16:11

Ennyiért árulták a teherautót, amiben megfulladhatott 71 menekült

A kisalfold.hu olvasója hívta fel a figyelmünket egy hirdetésre az egyik hazai autós weboldalon. A használt Volvo FL 6 feltehetően ugyanaz a teherautó, amiben holtan találták a menekülteket.

Sz.J.




Az egyik, használt autók hirdetésével foglalkozó magyar weboldalon péntek délután még megtalálhatóak voltak a teherautónak az adatai, ami a képek és az információink alapján megegyezhet azzal a járművel, amiben 71 menekült halt meg.

A hirdetés szerint 2.500.000 forintért árulták a Volvo Fl 6 teherautót, 27 százalékos áfával bruttó 3.175.000 forintért lehetett megvenni.



Minderre olvasónk hívta fel figyelmünket, aki az egyezéseket is leírta a hirdetésen szereplő jármű és az ausztriai A4-es autópályán hagyott teherautó között. Ezek a következők: a jobb oldali raktér matrica sérülése, a hátsó lökhárító jobb oldali sérülése, a megegyező matricák a fülke oldalán.  Az egyedüli eltérés, hogy a hirdetésben szereplő autó rendszáma nem Z betűjelű. A hirdető az elérhetőségeknél Lajosmizsét tüntette fel.

Felhívtuk a hirdetéshez található egyik telefonszámot, ahol tudatták: az autó már elkelt.

Mindez természetesen nem jelenti azt, hogy az embercsempészek egyenesen innen vették volna meg a teherautót, a jármű több kézen is átmehetett. 

Az, hogy a hirdetés az eladás után még látható volt, azért lehet, mert a 
weboldalon a hirdetők feladata a lejárt hirdetések törlése, ez 
pedig gyakran elmarad.

Frissítés:

Miután cikkünk megjelent, péntek késő délután már eltávolították az oldalról a hirdetést.

"Sajnos néhány kocsi valószínűleg rossz kezekbe került"


A halott menekültekkel teli teherautónak ugyan magyar rendszáma volt, de a kocsin az észak-szlovákiai Zsolna mellett működő Hyza húsüzem logója, valamint több szlovák nyelvű reklámfelirat látható.

Hyza nagytapolcsányi (Topolcany) központja csütörtök délután közölte: az Ausztriában talált tehergépkocsi azon 21 autó közé az autók tartozik, amelyeket 2013 és 2014 folyamán a cég eladott.

"Sajnos néhány kocsi valószínűleg rossz kezekbe került" - jegyezte meg Mikulás Sranko, a Hyza szóvivője. Hozzátette: a cég azt már nem figyelte, hogy az új tulajdonos mit csinál a kocsin lévő Hyza-reklámokkal. Sranko megerősítette az Agrofert szóvivőjének közlését, amely szerint a Hyza jelenlegi autói az ellenőrző rendszer szerint mind Szlovákia területén találhatóak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában