Ország-világ

2015.11.20. 07:34

Konyáron nem kapnak szenet a züllesztők

Túligénylés esetén a hajdúsági Konyáron nem kaphatnak szociális tüzelőt, szenet a "hangosan részegeskedők", a pénzüket "dohányra és alkoholra" költők, a "tiszteletlenek", a "neveletlenek", a szabálysértést és bűncselekményt elkövetők, sőt még azok családtagjai sem; erről egy személyben a polgármester dönt - írja pénteki számában a Népszabadság.

Víg Szilárd, a Hajdú-Bihar megyei mintegy kétezer lelkes Konyár község tavaly megválasztott független polgármesterét 2012-ben azért bocsátották el pedagógusi állásából, mert egy érpataki rendezvényen a konyári cigány tanulók többségéről szólva azt mondta, hogy "teljesen hülyék", és velük szemben sokszor nem használ más, csak "a fizikai erőszak".


A polgármester a lapnak azt mondta, önkormányzatuk a törvényeknek megfelelően működik. Ha őrá lenne bízva, különbséget tenne az önhibájukból és az önhibájukon kívül bajba jutott emberek között, függetlenül attól, hogy magyarok vagy cigányok - közli a Népszabadság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában