Ország-világ

2015.12.01. 16:19

Bombafenyegetés Szófiában - kiürítették a repteret egy belga furgon miatt

Robbanószerkezetet találhattak egy belga rendszámú furgonban Szófia nemzetközi repülőterénél kedden kora délután, írja a Reuters hírügynökség és helyi források.

munkatársunktól

Sajtóértesülések szerint 12:50-kor jött a riasztás, hogy bombát helyeztek el a repülőtér 1-es terminálja előtti gépjárműben - írja az Index.


Két órával később Daniela Veleva, a repülőtér biztonsági szakértője is megerősítette, hogy bombát találtak a kocsiban. Az információk ugyanakkor ellentmondásosak, mert a repülőtéri szóvivő szerint egyelőre csak a gyanú a bomba megléte. A hatóságok sem erősítették meg a robbanószerkezetet.


Több órás vizsgálat után aztán a rendőrség hivatalosan is bejelentette, hogy nem találtak robbanószerkezetet a belga rendszámú kisbuszban.


A rendőrök robotokkal nézték át a gyanús mikrobusz csomagterét. Szétverték a kisbusz hátsó ajtaját és folyamatosan emelik ki onnan a csomagokat. Egy kis bőröndöt, majd egy sárga hátizsákot vettek ki a járműből, és ezeket a földre helyezték. 


Az egyes terminál felé vezető utat lezárták, de kora délután is indultak járatok. A kettes terminál zavartalanul üzemel. Három után az egyes terminálból a kettes terminálhoz irányították a járatokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában