Ország-világ

2016.02.12. 18:36

Kártékonnyá nyilvánítanák a pávát Indiában

A színpompás madár gondot okoz a földműveseknek, mert tönkreteszi a terményt.

Kártékonnyá nyilváníthatja a nyugat-indiai Goa állam az ország nemzeti madarát, a pávát, és akár az állat kilövésére is engedélyt adhat.

A színpompás madár gondot okoz a földműveseknek, mert tönkreteszi a terményt - közölte Rames Tavadkar, Goa földművelési minisztériumának képviselője. Elmondása szerint lehetséges, hogy a pávák, vaddisznók és majmok számát a jövőben rendszeresen meg kell tizedelni, végleges döntést az erdészeti minisztérium hoz.

Goa indiai állam nemrég azzal vonta magára a világ figyelmét, hogy közölte, a kókuszpálmát nem sorolja többé a fák közé. Ezzel megkönnyítette a földművesek számára, hogy a hatóságok engedélye nélkül vágják ki az öreg vagy beteg pálmafákat. A környezetvédők szerint azonban a döntés elsősorban azokat az építési vállalkozásokat segíti, amelyek ipari üzemeket vagy hoteleket akarnak építeni.

A pávák fontos vallási jelentőséggel bírnak sok hindu számára, hitük szerint például Krisna isten is pávatollat visel koronájában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában