Ország-világ

2016.09.20. 14:24

Egy kis motiváció az edzéshez

A rendszeres testmozgás kiemelten fontos szerepet játszik egészségünk megőrzésében. Léteznek apró trükkök, amelyekkel megkönnyíthetjük az edzőterembe vezető utat.

Red Lemon Media

A mozgás nemcsak egészségünk megőrzésében játszik fontos szerepet, kiváló módja alakunk formálásának is. Ehhez azonban célszerű tudatosabban végezni a különböző gyakorlatokat. A legjobb, ha előre átgondoljuk és megtervezzük az aznapi edzést, ez segíthet abban, hogy még motiváltabban végezzük a napi mozgást. Így fejlődésünket is könnyebben nyomon követhetjük, hiszen idővel érezni fogjuk, az első napokban meghatározott számok és időintervallumok napról napra könnyebben és gyorsabban mennek majd.

Íjrunk edzéstervet!

Az interneten rengeteg applikációt találhatunk, amelyek segítségével könnyen és gyorsan készíthetünk saját, személyre szabott tervet, ilyenek például a Nike Traning Club, a MyFitness Pal vagy a MapMyFitness alkalmazások.

Vegyünk pár újdonságot!

Egy új ruhadarab vagy egy kiegészítő kellő motivációt képes adni ahhoz, hogy átlendüljünk az edzések monotonságán. Felmérések szerint elsősorban a nők azok, akikre egy új sportruha lelkesítőleg hat, éppen ezért egyre több sportruházatot forgalmazó üzlet bővíti a női kollekciók kínálatát, hogy a profi és hobbisportolók egyaránt megtalálják a tréningekhez szükséges kellékeket.

Ne menjünk egyedül!

Párban szép az élet, igaz ez a mozgás világában is! Egy lelkesítő partnerrel az oldalunkon az edzés is könnyebben megy. Ha nincs a baráti társaságunkban olyan személy, aki szívesen csatlakozna hozzánk, válasszunk olyan mozgásformát, amely akár kis létszámú csapatban is végezhető. Kiváló választás lehet egy futóklub vagy akár egy crossedzés, ahol kisebb versenyekkel még tovább növelhetjük lelkesedésünket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában