Ország-világ

2016.09.30. 08:21

Három iskolában bevezetik a finn KiVa programot az erőszak visszaszorítására

Három magyar iskolában már az idei tanévben bevezetik az iskolai erőszak visszaszorítása ellen hatékonynak bizonyult finn módszert, a KiVa programot, melynek célja a bántalmazás megelőzése és az esetek kezelése - számolt be róla Magyar Hírlap pénteken.

A finn Turkui Egyetemen kidolgozott KiVa bántalmazásellenes program olyan sikeres, hogy Finnországban az állami általános iskolák 90 százalékában alkalmazzák, de átvették már Hollandiában, Észtországban, Olaszországban és Walesben is.


A magyar licenctulajdonos, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet a honlapján jelentette be, hogy a papkeszi Bocskai Általános Iskola, a kispesti Hungária Kollégium és Általános Iskola és a Kelenvölgyi Általános Iskola tanárai tréningeken ismerkedtek meg a KiVa programmal. 


A KiVa célja egyfelől a bántalmazás megelőzése, másfelől az előforduló esetek kezelése. A projektben résztvevő gyerekek megtanulják, hogy elutasítsák az iskolai zaklatást, és lépjenek is fel ellene, ha pedig ilyet tapasztalnak, támogassák az áldozatot - írta a lap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában