Biztonság

2023.06.17. 10:13

Nyitrai Zsolt: a kormány a háborús időkben kiáll a szépkorúak érdekeiért (videó)

A szomszédunkban már több mint egy éve dúl a háború és háborús időkben védelmi költségvetésre van szükség, amely megvédi az ország biztonságát, a családokat, a munkahelyeket, a nyugdíjakat és biztosítja a rezsivédelmet. A kormány kiáll a szépkorúak érdekeiért és megvédi a juttatásaikat – mondta a közösségi oldalán szombaton megosztott videóban mondta a miniszterelnök főtanácsadója.

MW

Nyitrai Zsolt, a Fidesz képviselője felszólal a helyi adókról szóló törvény módosítását célzó javaslat vitájában az Országgyűlés rendkívüli plenáris ülésén 2023. június 16-án MTI/Balogh Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Nyitrai Zsolt hangsúlyozta, hogy 

Magyarország kormánya a nyugdíjasokkal kötött megállapodás értelmében háborús időkben is megőrzi a nyugdíjak értékét, biztosítja az inflációkövető nyugdíjemelést és garantálja a már teljes egészében visszaépített és megemelt 13. havi nyugdíj folyósítását. 

A politikus szavai szerint a 2010 előtti baloldali kormányok a bajban nem segítették a nyugdíjasokat, hanem még nagyobb terhet róttak rájuk. Elvették a 13. havi nyugdíjat és egyszer sem fizettek nyugdíjprémiumot.

Mi azonban kiállunk a szépkorúak érdekeiért és megvédjük a juttatásaikat. Az idősek most és 2024-ben is számíthatnak Orbán Viktorra és Magyarország kormányára

 – fogalmazott a főtanácsadó.

A videóban Kusovszky Imréné, az Idősek Tanácsa tagja azt mondta: a nyugdíjasok is érzik, hogy háborús időket élünk és nehéz helyzetben vagyunk, ugyanakkor azt is érzik, hogy odafigyelnek rájuk és támogatják őket.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában