Erőszak

2023.07.02. 07:55

Sokkoló videók - így dúlják fel Franciaországot az agresszív bevándorlók

Polgárháborús állapotok uralkodnak Franciaországban. Az agresszív migránsok tüntetés címén fosztogatnak, rombolnak, emberekre támadnak - hívja fel a figyelmet a Magyar Nemzet.

MW

Könnygázt vetnek be a rendőrök által lelőtt tinédzser halála miatt tüntetőkre Párizs Nanterre nevű elővárosában 2023. június 29-én

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Yoan Valat

Több mint 1300 embert vettek őrizetbe Franciaországban szombaton éjjel, a társadalmi nyugtalanság ötödik napján - számol be róla a Magyar Nemzet.

A belügyminisztérium adatai szerint a zavargások résztvevői péntek éjjel 31 alkalommal támadtak rendőr-kapitányságokra, 16 alkalommal az önkormányzati rendőrség őrseire, 11 alkalommal csendőrségi laktanyákra, 79 rendőr és csendőr sebesült meg.   

Mintegy 1350 járművet gyújtottak fel, 266 épületet gyújtottak fel vagy rongáltak meg, közöttük 26 városházát és 24 iskolát, kevesebbet, mint az előző éjszaka.

Országszerte mintegy 45 ezer rendőrt vezényeltek ki, ám ez sem volt elég ahhoz, hogy megfékezze a feldühödött tüntetőket. A tiltakozók és a rendőrök összecsaptak Marseille városában, ahol a leghevesebb utcai harcokra került sor.

A zavargások azt követően kezdődtek, hogy a Párizstól nyugatra található Nanterre-ben kedd reggel egy rendőr agyonlőtt egy 17 éves fiút, az algériai származású Nahel M.-et, aki ellenállást tanúsított egy közúti ellenőrzéskor.

A francia városokban kialakult káoszért leginkább a bevándorlókat hibáztatják, akik gyújtogatnak és üzleteket fosztanak ki.

A közösségi médiában az alábbihoz hasonló megjegyzések terjednek:

„Franciaország úgy döntött, hogy nem finanszírozza a rendőrséget, és beengedi a migránsok millióit. Most mindenhol káosz van, és egyetlen üzlet sincs biztonságban!”

A bevándorlócsoportok  azt kiáltozzák, hogy Allahu Akbar (Allah a leghatalmasabb), miközben tönkreteszik Franciaországot. Rendőröket és járművezetőket lincselnek, akik a kötelességüket teljesítik

 – írja a Twitteren egy másik felhasználó.

A teljes cikk és további videók ITT érhetők el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában