Áldatlan állapotok

2023.08.25. 12:29

Megkongatták a vészharangot a drogfogyasztás és a csökkenő biztonság miatt Brüsszelben

A bűnözés melegágya a művészetről és a szecessziós épületekről ismert Saint-Gilles városész.

MW

Illusztráció: Rendőrök az előző este folyamán elkövetett késes támadás helyszínén Brüsszelben 2022. november 11-én. Egy férfi késsel támadott meg két rendőrt a belga főváros Schaerbeek nevű negyedében, az egyik rendőr életét vesztette, a másik súlyosan megsebesült. A támadót lelőtték

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Olivier Hoslet

Megnövekedett a kábítószer-kereskedők, a vandalizmusok és a lopások száma. Egyik pillanatban sem biztonságos a környék

– fogalmazott Karim H'Didouane, a brüsszeli Midi pályaudvar melletti Radisson szálloda recepciósa a Politico hírportálnak. A politikai lap pénteken „Kokain árasztja el Brüsszelt, riadalom az EU központjában” címmel tett közzé egy cikket, amely az uniós bürokrácia központjának tartott belga főváros droghelyzetét írja le – írja a Magyar Nemzet.

Az adatok szerint a rendőrség az elmúlt években rendre háromezer bűncselekményt regisztrál csak az állomás közelében.

A Politico beszámolója szerint a brüsszeli vonat- és metróállomások napközben biztonságosak, ám éjszaka a környéket elárasztják a tolvajok és a drogfüggők, akik ablakokat törnek be, kerékpárokat lopnak el és összeverekednek egymással – vagy másokkal.

Szerdán negyven brüsszeli városrész vezetése írt nyílt levelet „megkongatva a vészharangot a drogfogyasztás és a csökkenő biztonság” miatt.

A Politico rámutat, „a kábítószer-fogyasztás Belgium-szerte ugrásszerűen megnőtt az elmúlt években, kezdve a kokainfogyasztással 2021-ben, majd az amfetamin-használattal 2022-ben”.

A teljes cikkért kattintson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában