Pedofilbotrány

2023.08.29. 14:24

Rács mögött marad az LMP volt politikusa

Rácsok mögött marad az LMP szexuális visszaéléssel gyanúsított volt politikusa, a bíróság ugyanis december elejéig meghosszabbította a letartóztatását – értesült a Magyar Nemzet. K. Gábor a gyanú szerint egy 13 éves kisfiúval fajtalankodott. A férfi a botrány kezdetén menekült a hatóságok elől, ám a rendőrök végül elfogták.

MW

Illusztráció

Forrás: Magyar Nemzet

További három hónappal, december elsejéig hosszabbította meg a pedofil bűncselekménnyel gyanúsított egykori LMP-s politikus letartóztatását a Kaposvári Járásbíróság

 – tudta meg a lap a Kaposvári Törvényszéktől. A Magyar Nemzet úgy értesült, a vádlott és védője fellebbeztek a döntés ellen, így a végzés nem végleges. 

Ahogy arról a lap már többször beszámolt, K. Gábor ellen 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális visszaélés miatt adtak ki február 26-án elfogatóparancsot, majd egy nappal később el is fogták és gyanúsítottként hallgatták ki a férfit.

Március elején a szökés és elrejtőzés, a bizonyítás megnehezítése, valamint a bűnismétlés veszélye miatt a bíróság pedig le is tartóztatta K. Gábort.

Egy 13 éves fiút molesztálhatott

A pedofilbotrány előzménye, hogy a gyanú szerint az egykori politikus egy 13 éves kisfiút csalt el otthonról, akit orális szexre akart kényszeríteni. Az áldozat a történtekről odahaza beszámolt a szüleinek, akik feljelentést tettek. A feljelentés után a rendőrök K. Gábor rokoni, ismerősi kapcsolatait figyelték, így akadtak a volt politikus nyomára, amint Körmend felé tartott az autójával. 

Az ügyben a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság nyomoz.

A cikk folytatása a Magyar Nemzet oldalán érhető el!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában