Erre telik?

2023.09.12. 07:17

Abszurd ötletekre szórnák a pénzt Karácsonyék

Az ötletbörzén rendkívül szokatlan és költséges javaslatok is feltűntek, miközben Budapest vezetése folyton a főváros csődjét vizionálja az állítólagos forráshiány miatt.

MW

Karácsony Gergely fõpolgármester beszédet mond a 3-as metró felújított Nagyvárad téri állomásának avatásán 2023. május 22-én

Forrás: MTI

Fotó: Mónus Márton

Ismét egymilliárd forintot oszt szét a Fővárosi Önkormányzat a közösségi költségvetés ötleteinek megvalósítására. Ilyen hiánypótló javaslat például az Utcazenepontok a városban címmel megnevezett elgondolás. Ez arról szól, hogy a fővárosi tereken, közterületeken, parkokban jelölnének ki olyan helyeket, amelyeket zenészek, zenekarok foglalhatnak le idősávokra, hogy ott koncerteket adjanak. 

Ehhez kapcsolódik a Piackoncertek szervezése címen beküldött javaslat, amely élő zenei eseményekkel a kultúra és a kereskedelem összekapcsolását jelentené a budapesti vásárcsarnokokban, piacokon. Az utóbbira ötvenmillió forintot költene a Karácsony-kabinet. 

Az élő zene mellett a köztereken utat törne a vélemény- és szólásszabadság is, az egyik ötletelő közösségi szónoklati helyet hozna létre. Az ötletgazda javaslata szerint valamelyik budapesti parkban egy olyan területet kellene kijelölni egy kisebb pó­dium megépítésével, ahol meghatározott időben megengedett a nyilvános szónoklatok tartása. 

A zenével ellentétben más a csendet részesíti előnyben a fővárosi parkokban, ahová okos-tanulóasztalokat helyeztetne ki. Véleménye szerint tanulásra vagy munkára alkalmas okos­asztalok elhelyezésére lenne szükség a parkokban, amelyeknél van wifi, telefontöltő, akasztó, például az iskolatáskának. 

A fővárosi közösségi költségvetés javaslatai természetesen nem lehetnek teljesen függetlenek Karácsony Gergely főpolgármester és a baloldali vezetés céljaitól sem, ezért lakossági szavazás útján kívánnak felhatalmazást szerezni a megvalósítandó terveikhez, például a kerékpársávot elválasztó pollerek nagy vihart kavart ötletéhez is. Ez természetesen idén ismét szerepel az ötletbörze menüjén. Az újabb „gerikarós” kerékpársávokra 120 millió forintot szánna a főváros.

A teljes cikket a Magyar Nemzeten olvashatja el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában