Családpolitika

2023.09.28. 15:54

Mintegy 19 ezren vesznek részt az őszi Erzsébet-táborokban

Az őszi Erzsébet-táborokban, a zánkai és az erdélyi osztálykirándulásokon, valamint a zánkai családi táborokban október 1-jéig mintegy 19 ezren vesznek részt – mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára csütörtökön.

MW

A Játékos tudomány elnevezésű programon Hornyák Tibor, az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány elnöke (b, fent) és Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára (b2, fent) a 2023. évi őszi Erzsébet-táborok záróeseményén a zánkai Erzsébet-táborban 2023. szeptember 28-án

Forrás: MTI

Fotó: Katona Tibor

Hornung Ágnes a zánkai őszi táborok záróeseményén kifejtette, a fejlesztéseknek köszönhetően szinte az év minden hónapjában van már Erzsébet-tábor. A magyar családpolitika kiemelt célja, hogy olyan segítséget adjon, amely lefedi a teljes életutat, annak minden felmerülő problémájával - mondta, hangsúlyozva, a családok támogatása kulcsfontosságú a nemzet szempontjából.

HORNUNG Ágnes
Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára beszél a 2023. évi őszi Erzsébet-táborok záróeseményén a zánkai Erzsébet-táborban 2023. szeptember 28-án
Fotó: Katona Tibor / Forrás: MTI

Az Erzsébet-táborok is ehhez a támogatáshoz járultak hozzá, levéve a nyaralás vagy az osztálykirándulás terhét a családok válláról 

– mutatott rá.

Az őszi táborokról beszámolva elmondta, a szeptember 6-29. közötti turnusokba sok iskolás érkezett a zánkai és az erdélyi Erzsébet-táborokba, jellemzően osztálykirándulásokon. Ősszel is vannak családi táborok, amelyek október 1-jéig tartanak – jegyezte meg.

A táborozókat új bútorokkal, és saját fürdőhelyiséggel ellátott szobákban szállásolják el, és napi ötszöri étkezést, valamint programokat biztosítanak nekik – ismertette. Úgy fogalmazott: 

Az osztálykirándulás azért különleges, mert egyszerre erősíti a közösséget és nyújt élményt a gyermekeknek.

 Zánkán egyebek között színházi előadás, bogárshow, cirkuszi előadás, koncert, sétahajózás, kutyabemutató, kalandparkozás, játékos fizikai és kémiai foglalkozások várják a táborozókat – sorolta Hornung Ágnes.

Emlékeztetett: 

a nyári vakáció idején az Erzsébet-táborokban több mint 130 ezer táborozót láttak vendégül. 

A két fő helyszínen, Zánkán és Fonyódon 35 ezren vakációztak. Fontos szerepük volt a napközis Erzsébet-táboroknak is: nyáron mintegy 650 településen több mint 900 intézmény 88 ezer résztvevővel kapcsolódott be a táborok lebonyolításába – összegezte.

Hornyák Tibor, az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány elnöke elmondta: az alapítvány 2016 óta szervezi az Erzsébet-táborokat. Jelenleg 2400-an táboroznak Zánkán „klasszikus”, háromnapos osztálykirándulásokon. 

November 10-től kezdődnek a karácsonyi táborok a zánkai helyszínen.

Hornung Ágnes Zánkán részt vett a Hangszert a kézbe, a bogárshow és a játékos tudomány foglalkozásokon. A tájékoztatón elhangzott, hogy az osztálykirándulásokon részt vevő általános iskolásoknak ősszel is biztosított a 24 órás gyermekorvosi felügyelet a táborban. A strand nyitvatartásáig, október elsejéig vízimentők is vigyáznak a táborozókra.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában