Interjú

2023.09.23. 15:12

Nem jó hír nekünk, ha blokkokra szakad a világ (videó)

Az amerikai konzervatív televíziós csatorna, a Newsmax vendége volt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter New York-i látogatása során, írja a Magyar Nemzet.

MW

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter felszólal az ENSZ közel-keleti békefolyamattal kapcsolatos magas szintű ülésén New Yorkban

Forrás: MTI

Fotó: KKM

Az interjú fő témája a világ ismételt blokkokra való szakadása volt. A Magyar Nemzet szerint tárcavezető rámutatott, az Egyesült Nemzetek Szervezetét (ENSZ) nem azért hozták létre, hogy hasonló gondolkodású országok szervezete legyen, hanem hogy platformként szolgáljon azoknak, akik nem tudnak másképp beszélni egymással, csak egy semleges területen. 

Hozzátette, olyan platformnak kellene lennie, ahol azok beszélhetnek egymással, akik rossz viszonyban vannak, akik konfliktusban vannak, akik háborút vívnak.

Az Egyesült Nemzetek Szervezetét olyan platformként kellene használni, ahol Ukrajna, Oroszország, Egyesült Államok beszélhetne egymással arról, hogyan oldják meg ezt a helyzetet; de sajnos azt látom, hogy a világ afelé halad, hogy blokkokra osztódjon ismét. És ez nagyon rossz hír nekünk

– hangsúlyozta.

A teljes cikket a Magyar Nemzet oldalán olvashatja el!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában