Megváltozott a véleménye

2023.09.12. 06:00

New York polgármestere: az illegális bevándorlás miatt elveszítjük a városunkat (videó)

Két éve még menedéket ígért a migránsoknak, bírálva a konzervatív vezetésű déli államokat a korlátozó bevándorlási politikáért, ma már a saját városát temeti Eric Adams, New York polgármestere.

MW

A főként Dél-Amerikából érkező bevándorlók az utcán várakoznak a járművekre, hogy napi munkát találjanak a New Yorkhoz közeli régióban, New Jerseyben, az Egyesült Államokban 2023. augusztus 4-én

Forrás: AFP

Fotó: Fatih Aktas

A demokrata vezető kijelentette, hogy nem látja a végét a tomboló migránsválságnak, és figyelmeztetett, hogy az illegális bevándorlás folyamatos beáramlása tönkreteszi New Yorkot. A demokrata városvezető most arra szólítja fel a migránsokat, hogy maradjanak távol, miután tavaly tavasz óta több mint 110 ezer migráns érkezett a metropoliszba, a városban szállást és megélhetést igénylő migránsok száma megközelíti a 60 ezret – írja V4NA.

Havonta 10 000 migráns érkezik hozzánk

– mondta Adams szerdán az Upper West Side-on tartott városházi gyűlésen, és arra figyelmeztetett, hogy a közszolgáltatások telítődtek, és a válság nem mutatja az enyhülés jeleit. 

Adams azt is megjegyezte, hogy pályafutása során soha nem látott még olyan krízist, amelynek ne látta volna a végét – egészen mostanáig.

Adams úgy fogalmazott: 

Van egy 12 milliárd dolláros költségvetési hiányunk, amit sürgősen le kell csökkentenünk. A város minden szolgáltatása érintett lesz, mindenkit érinteni fog, még az Önök környékét is. Már tavaly is mondtam, amikor 15 ezren voltak. Most ismét mondom, 110 ezernél, a várost, amit ismertünk, el fogjuk veszíteni

– tette hozzá.

Érdekesség, hogy 

Adams két évvel ezelőtt még nem látott problémát a tömeges illegális bevándorlásban, egy alkalommal pedig a közösségi oldalán megígérte, hogy kormánya alatt New York menedékhely marad az amerikai álmot kergető migránsok számára. 

Akkoriban a konzervatív vezetésű, déli amerikai államokat, például Texast élesen bírálta, amiért korlátozó bevándorlási politikát vezettek be.

Az elmúlt hónapokban azonban Adams határozottan megváltoztatta a véleményét. Júliusban a demokrata polgármester bejelentette, hogy szórólapokat fog osztogatni az amerikai–mexikói határon, amelyekkel lebeszélné a migránsokat arról, hogy a birodalom városába utazzanak, azzal magyarázva, hogy New Yorkban drága az élelmiszer és a közlekedés, és hogy nincs garancia arra, hogy az újonnan érkezők hozzáférnek a lakhatáshoz és a szociális szolgáltatásokhoz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában