Tarthatatlan állapot

2023.09.18. 13:57

Vasszigorral lép fel az olasz kormány az illegális migráció ellen

Giorgia Meloni olasz miniszterelnök hétfőre rendkívüli minisztertanácsi ülést hívott össze, hogy megvitassák a súlyos bevándorlási krízist és olyan intézkedéseket vezessenek be, amelyek elrettenthetik az Olaszországba induló afrikai tömegeket – írja a Magyar Nemzet.

MW

Afrikai illegális bevándorlók érkeznek Lampedusa olasz sziget Molo Favaloro kikötőjébe 2023. szeptember 18-án

Forrás: MTI/EPA/ANSA

Fotó: Ciro Fusco

A kormány célja, hogy legfeljebb 18 hónapos időtartamra zárt táborba helyezzék el az érkezőket mindaddig, amíg menedékkérelmüket nem bírálják el.

Ezzel a lépéssel azt kívánják elérni, hogy a menedékre nem jogosult gazdasági menekültek ne mozoghassanak szabadon az ország területén és ne jelentsenek veszélyforrást a közbiztonságra. Ha az elbírálást követően olyan döntés születik, hogy az illető nem jogosult menekültstátuszra, akkor a személyt rövid időn belül kitoloncolják az országból.

Meloni célja, hogy a honvédelmi tárca bevonásával alacsony lélekszámú és jól ellenőrizhető településeken alakítsanak ki a migránsok fogva tartására alkalmas táborokat.

Lampedusa szigetén azonnali tiltakozás tört ki a fogdák hallatán. Az olasz miniszterelnök videóüzenetben figyelmeztette az Afrikából útnak indulást tervezőket, hogy véget ért a szabad élet, zárt táborok várnak rájuk Olaszországban.

A teljes cikk IDE KATTINTVA olvasható!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában