Dollárbaloldal

2023.12.06. 20:33

Az ellenzék szerint jogtalan mikulásajándék az ÁSZ-büntetés

A cinikusan mikulásajándékként küldött büntetés nem csak igazságtalan és aránytalan, de törvénytelen is – vélekedik az Állami Számvevőszék által a baloldali összefogásra kiszabott büntetésről a Jobbik a Magyar Nemzet cikke szerint. Az MSZP és az LMP Márki-Zayékra hárít, a Momentum mindent visszautasít, a DK pedig hallgat. Az összefogás pártjai, vezető politikusai a közösségi felületeken egyáltalán nem kommunikálnak az 500 millió forintos büntetésről.

MW

Foghatja a fejét a baloldali ellenzék

Forrás: Magyar Nemzet

Fotó: Mirkó István

Egyelőre úgy tűnik, hogy a tavalyi választási összefogás baloldali pártjai, pártvezetői, vezető politikusai a közösségimédia-felületükön nem nyilatkoznak az Állami Számvevőszék (ÁSZ) által kiszabott büntetésről. 

Gyurcsány Ferenc, az összefogás legerősebb pártjának vezetője virgácsról posztolt, Márki-Zay Péter, a tavalyi választási kampány listavezetője pedig 13 perces élő videót szentelt a Szegedi Törvényszékről rágalmazásért kapott leveleinek kibontására. Karácsony Gergelyt pedig a következő téma háborította fel:

azzal vádolnak, zuglói polgármesterként még felhőkarcolókat álmodtam Rákosrendezőre.

Mint korábban a Magyar Nemzet is megírta, a lap arról értesült, hogy 

a tavalyi választási összefogás baloldali pártjaival szemben 500 millió forintos büntetést szabott ki az ÁSZ.

Információik szerint a szankció összefüggésben áll a dollárbaloldal kampányfinanszírozási botrányával. A Magyar Nemzet úgy tudja, az első körben vizsgált 260 millió forintos támogatásrészt illegálisnak minősítették. Ennek alapján állapítják meg a büntetés összegét, amit egyenlő arányban osztanak el az összefogás pártjai,

a Demokratikus Koalíció, az MSZP, a Párbeszéd, az LMP, a Momentum és a Jobbik között.

Fontos azonban, hogy az ÁSZ és a Kincstár ilyen esetekben a büntetéssel megegyező összeget visszatartanak az adott pártnak járó állami támogatásból, vagyis a tényleges büntetés ennek a duplája. A büntetéssel kapcsolatban a lap megkereste az érintett pártokat, azonban cikkük megjelenéséig nem kaptak választ, amint ez változik, beszámolnak róla – ígérik.

A teljes cikket és a fejleményeket a Magyar Nemzet oldalán érhetik el!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában