Mit hoz a jövő?

2023.12.14. 17:44

Gulyás Gergely: az Európai Parlament bolondokkal és amorális alakokkal van tele

A Miniszterelnökséget vezető miniszter az Alapjogokért Központ (AK) „Magyarország 2023-2024” névre hallgató rendezvényén beszélgetett Szánthó Miklóssal, az intézmény főigazgatójával és Kovács Istvánnal, stratégiai igazgatóval.

MW

Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Kovács István, stratégiai igazgató (b-j)

Forrás: Alapjogokért Központ

A brüsszeli adminisztrációt az amerikai demokrata deep state az ujja köré csavarta

– mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Ezért szerinte az uniós választások tétje egyszerű:

Több normális ember lesz az Európai Parlamentben, mint most, amikor bolondokkal és amorális alakokkal van tele, akik határozatot fogadnak el arról, hogy a férfiak is szülhetnek.

„Vajon nem az ördögöknek van-e igaza?” – tette fel a kérdést Szánthó arra utalva, hogy Magyarország rendre egyedül áll ki a véleményével. Ennek kapcsán Gulyás az ukrán csatlakozásról szóló vitát hozta fel példaként: „egy ideig csak mi mondtuk, hogy ne vágjunk bele ebbe a kalandba, ám mostanra kiderült, hogy több olyan tagállam is van, akik szintén nem támogatják a bővítési folyamat megkezdését keleti szomszédunkkal.”

Szánthó Miklóssal, az Alapjogokért Központ főigazgatója
Forrás: Alapjogokért Központ

Gulyás szerint a Kelet-Nyugat szembenállásnál az Észak-Dél ellentét sokkal komolyabbá válhat, ezt már Antall József egykori miniszterelnök is felismerte. Úgy vélte, ezt látjuk a migrációs válság mögött is. Az persze ideológiai kérdés, hogy miként kezeljük a bevándorlást, ahogy az is, hogy az együttélés feloldhatatlanul konfliktusos:

Ha valaki elmegy Neuköllnbe, akkor megspórolhat magának egy isztambuli utat, azzal a különbséggel, hogy Isztambulban sokkal nagyobb a vallásukat aktívan nem gyakorlók aránya.

Gulyás Gergely kijelentette, hogy „a kormány részéről a legerősebb ideológiai vita Brüsszellel szemben áll fenn, mert a bürokraták által támasztott elvárások nem jogi, hanem politikai jellegűek.

 Aki nem felel meg ennek, az az ő szemükben gonosz és megbüntetendő. Ennek legékesebb példája éppen a Magyarországgal szemben zajló boszorkányüldözés.

Kovács István azt kérdezte, vajon milyen kimenetele lehet a világ sorsát meghatározó amerikai választásoknak. 

A tárcavezető szerint 

Az Egyesült Államokban egy gyakran az általa gyakorolt hatalom mértékéhez képest meglehetősen bizonytalannak tűnő, hivatalban lévő elnök áll szemben a kiváló formában fellépő Donald Trumppal. Ha ez a páros mérkőzik meg egymással jövőre, akkor a republikánusok jó eséllyel várhatják a megmérettetést.

Kovács Istvánnal, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója
Forrás: Alapjogokért Központ

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában