Nem mindennapi baleset

2023.12.01. 15:16

Helikopter zuhant az autópályára Madridban, többen megsérültek (videó)

Három ember könnyebben megsérült, amikor egy helikopter rázuhant az M-40-es autópályára Madridban pénteken – írja az MTI.

MW

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

A hatóságok tájékoztatása szerint a sérültek között van a gép pilótája és utasa; egyikük ki tudott szállni a járműből a balesetet követően, a másikat viszont a tűzoltóknak kellett kiszabadítani. Enyhe fejsérüléssel és lehetséges combcsontöréssel kórházba szállították mindkettőjüket.

A szerencsétlenségben megsérült egy autós is, akinek járműve összeütközött a lezuhant helikopterrel. A sofőrt a karambolban kitört ablaküvegek szilánkjai sebesítették meg.

José Luis Martínez-Almeida, a spanyol főváros polgármestere arról számolt be a sajtónak, hogy a légi jármű nem sokkal a baleset előtt szállt fel a madridi nemzetközi kiállítási- és vásárcsarnok (IFEMA) területéről, ahol az elmúlt napokban a European Rotors elnevezésű aviatikai vásár zajlott.

Kiemelte a pilóta ügyességét, aki úgy manőverezett, hogy a helikopter az autópálya középső elválasztó sávjában érjen földet, így elkerülte a jóval nagyobb tragédiát, az egyébként rendkívül forgalmas útszakaszon.

A baleset oka egyelőre nem ismert – tette hozzá.

A balesetet szenvedett jármű egy Enstrom 280FX Shark típusú, könnyű helikopter, amelyet egyaránt használnak katonai pilótaképzésben és rendőrségi feladatok ellátására, valamint mezőgazdaságban és kereskedelmi célokra is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában