Terrorizmus

2023.12.05. 12:42

Uniós biztos: az EU-ban a gázai háború miatt megnövekedett a fenyegetés (videó)

Az Európai Unióban a gázai háború miatt megnövekedett a terrorveszély - jelentette ki Ylva Johansson uniós belügyi biztos kedden Brüsszelben.

MW

Borítóképünk illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Prazis Images

"Az Izrael és a Hamász közötti háború és az általa okozott megosztottság miatt a közelgő ünnepi szezonban hatalmas a terrortámadások kockázata az EU-ban. Nemrégiben Párizsban is bekövetkezett, de sajnos korábban is tapasztaltunk már ilyet" - hangoztatta a biztos az EU-tagállamok belügyminisztereinek tanácskozására érkezve.   

Johansson bejelentette, hogy az EU további 30 millió eurót bocsát rendelkezésre a veszélyeztetett zónák, különösen az imahelyek biztonságának megerősítésére. 

Nancy Faeser német belügyminiszter szerint a szombati párizsi terrortámadás is bizonyíték arra, hogy mennyire közvetlen és súlyos az iszlamista terrorfenyegetés az EU-ban. Mint mondta, ezt a helyzetet a gázai háború és a Hamász terrorja okozza. 

Nagy a veszélye annak, hogy az iszlamista elkövetők még szélsőségesebbé válnak

- hívta fel a figyelmet.   

Faeser hangsúlyozta, hogy különösen nagy figyelmet kell fordítani az iszlamista fenyegetésekre, és a szomszédos országokkal együttműködve kell küzdeni az iszlamista propaganda ellen.

Mindeközben a Magyar Nemzet kiszúrt egy, az interneten keringő megdöbbentő és elgondolkodtató videót, amely megmutatja, hogy milyen hangulatban készülnek a szélsőséges vallási nézeteket valló terroristák az utolsó bevetésükre.

Ha nem tudnánk, miről van szó, az ember azt hihetné, hogy egy baráti összejövetelt látunk, pedig a terroristák sorsolással, nevetgélve döntik el, hogy ki vezesse azt az autót, amelyben a pokolgépet viszik a kijelölt helyszínre. Így indulnak gyilkolni a fiatal férfiak - írták.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában