Finanszírozás

2024.01.03. 14:07

Adófizetői pénzek is kerülhetnek a magyarellenes civilszervezetekhez

Elképesztő, uniós és akár adófizetői pénzeket is kapnak a magyarellenes civil szervezetek, írja cikkében a Magyar Nemzet.

MW

Uniós és adófizetői pénzek is kerülhettek a Soros-hálózat szervezeteihez

Forrás: Shutterstock

Fotó: T. Schneider

A Soros Györgyhöz köthető hálózat legfontosabb hazai szereplői mind képviseltetik magukat az Európai Unióban, nem kevés külföldi, sokszor adófizetői pénzből fizetve működésüket – idézi a Magyar Nemzet a Tűzfalcsoport legfrissebb elemzését, amely szerint a biztosokkal folytatott találkozókból az is kiderül, hogy nem valószínű, hogy a lobbival, sokkal inkább a magyar kormány helyzetének rontásával voltak elfoglalva.

A tényfeltáró írásból kiderül, hogy például az LMP pártalapítványa, az Ökotárs Alapítvány is szerepel a lobbiszervezetek nyilvántartásában.

A szervezet, ahol olyan politikusok kezdték a pályájukat, mint például a Karácsony Gergely bizalmasának számító Temesvári Szilvia egykori LMP-s, márapárbeszédes politikus, aki a kezdetektől a Soros-féle Open Society Foundation zsoldjában áll, és ezt az európai uniós regisztrációjukban is bevallották.

Az évi kétmillió eurós, azaz mai árfolyamon számítva 765 millió forintos összbevételéből 155 ezer dollárt közvetlenül az Open Society fizetett, de az osztrák Környezetvédelmi Minisztérium is pénzeli a magyar alapítványt, sőt az amerikai külügyminisztérium alapítványa, a United States Agency for International Development (USAID) is beszállt a papíron környezetvédelmi szervezet finanszírozásába. De az NGO legnagyobb támogatója több mint egymillió euróval az Európai Unió – derítette ki a Tűzfalcsoport.

A teljes cikket a Magyar Nemzet oldalán olvashatják!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában