Befolyásgyakorlás

2024.02.22. 10:07

Az egykori NATO-főparancsnok kitálalt a Soros-féle beavatkozásokról (videó)

Az Amerikai Egyesült Államok nem tűrne el olyan jellegű külföldi beavatkozást a belügyeibe, mint amilyenekkel Soros György hazánk és egy sor további állam belpolitikai folyamatait igyekezett befolyásolni.

MW

Soros György hosszú ideje igyekszik befolyásolni egyes országok nemzeti választásait

Forrás: AFP

Fotó: Fabrice COFFRINI

Az USA nem hagyná, hogy úgy avatkozzanak be a belügyeibe, mint ahogy Soros György tette és teszi hazánk, valamint számos egyéb ország esetében. Erről Wesley Clark tábornok, az Action for Democracy kuratóriumi tagja maga beszélt azon a videón, amelyet az X-en található MagaBabe nevű profilról osztottak meg a minap – írja a Mandiner.

Az ügy előzménye, hogy az elmúlt hetekben nyilvánosságra került több felvétel is, amelyen az amerikai szervezet vezetői beismerték, hogy főként a tőzsdespekuláns áll a magyarországi ellenzékhez juttatott milliárdok mögött.

Az alábbi felvételen Wesley Clark tábornok, az A4D kuratóriumi tagja arról számolt be, hogy Soros György hosszú ideje igyekszik befolyásolni régiónk országainak nemzeti választásait.

És aztán ott vannak az amerikaiak. Éveken keresztül beavatkoztunk az olasz választásokba. Tettünk róla, hogy soha ne nyerhessenek a kommunisták Olaszországban. (...) És Görögországban. (...) Persze, Magyarországon is

– sorolta az egykori NATO-főparancsnok, hangsúlyozva, hogy nem az amerikai kormány akcióiról van szó, hanem bizonyos magánszemélyek igyekeztek beavatkozni más országok választásaiba.

Ugyan a Soros-hálózat jellemzően a demokratikus értékek védelme nevében alkalmazza a befolyásgyakorlás különböző eszközeit a világ számos országában, valójában politikai és üzleti érdekek állnak ezen akcióik hátterében.

Ő finanszírozott ilyen törekvéseket Boszniában és Magyarországon is. Ezért utálja őt Orbán Viktor. De nézzük, kicsoda is Soros György. Ő egy amerikai, aki történetesen Magyarországon nőtt fel. Miért is irányítaná a politikát Magyarországon? Mi sem akarnánk ezt

– fogalmazott az egykori NATO-főparancsnok.

A Mandiner korábbi cikkében már megírta, hogy a felvétel további részein Clark elmondja,

az amerikaiak néhány évtizede még a görögországi és olaszországi választásokat is befolyásolták.

Az ugyancsak a MagaBabe nevű profilon, néhány hete közölt felvételeken az A4D vezetői elismerték, hogy Soros György áll a magyarországi ellenzékhez juttatott nagyjából hárommilliárd forintnyi, mikroadományoknak feltüntetett pénz mögött.

A felvételek egyikén Korányi Dávid – Bajnai Gordon volt miniszterelnök és Karácsony Gergely főpolgármester egykori tanácsadója – arról is beszámolt, hogy az amerikai üzletember szerepét azért titkolták, mert attól tartottak, ha a legfőbb donor kiléte nyilvánosságra kerül, a közvélemény esetleg ellenük fordul, mert a választópolgárok nem hiszik majd el, hogy a demokráciaféltés motiválja akcióikat. 
A teljes cikk IDE KATTINTVA olvasható.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában