Kudarc

2024.03.05. 19:45

Súlyos problémát jelentenek a patkányok Budapesten

Karácsony Gergely szakított a Tarlós István által indított patkányirtási programmal, de az új modellel nemhogy nem sikerült gyéríteni a rágcsálókat, de még többen is lettek, mint eddig.

MW

A balliberális főpolgármester új modellt és vállalkozót hozott a gyérítésre

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Öt év sem volt elég Karácsony Gergelynek, hogy megtisztítsa Budapestet a patkányoktól, melyek a jó idő beköszöntével egyre több kerületben bukkannak fel. A Metropol  beszámolója szerint

súlyos patkányproblémával küzdenek Kispest, Csepel, de még Óbuda lakói is. 

A portálnak nyilatkozó lakosok arról számoltak be, hogy hiába jelentik az önkormányzatnál, „kijön a patkányirtó muki és 2 kanálisba helyez ki mérget, ahelyett hogy egész Kispesten irtanának.”

Óbudán a rágcsálók kárt tesznek az otthonokban, a közterületeken szaladgálnak, és veszélyt jelentenek az ottani óvodákra és játszóterekre. A helyi lakosok beszámolói szerint a patkányok mindent összerágnak, ami a kamrában van és belebújnak a virágföldbe, takarókba. A főváros itt már megkezdte a patkányirtást, de a lakosok szerint a helyzet nem javult érdemben.

A portál felidézte, a 2019-es önkormányzati választás egyik témája Budapesten a patkányirtás volt. 

A balliberális főpolgármester azonban szakított Tarlós István által indított patkányirtási programmal, új modellt és vállalkozót hozott a gyérítésre. Az eredmények azonban elmaradtak, nem lett kevesebb a patkány, mint korábban, sőt tavaly tavasz óta elszaporodtak. 

A legrosszabb helyzet Zuglóban és Gazdagréten volt, ott óvodákat is ki kellett költöztetni átmenetileg az épületből a patkányinvázió miatt.

A teljes cikket a Metropolon olvashatja el. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában