Figyelemfelhívás

2024.04.10. 15:34

Orbán Viktor levélben ösztönzi EP-választási részvételre az EU-n kívül élő magyar állampolgárokat

Aki még nem vett részt levélszavazáson, az a júniusi választásra legkésőbb 2024. május 15-én 16 óráig tud regisztrálni és kérheti a névjegyzékbe vételét, azonban, ha valaki korábban már regisztrált a magyarországi választásokon való levélszavazáshoz és szavazott ebben a formában, regisztrációja továbbra is érvényes marad.

MW

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő rezsivédelmi és honvédelmi alap létrehozását jelenti be a Karmelita kolostorban

Forrás: Miniszterelnöki Sajtóiroda/MTI

Fotó: Benko Vivien Cher

Orbán Viktor miniszterelnök levelet küld az Európai Unió területén kívül élő, magyarországi lakcímmel nem rendelkező magyar állampolgároknak. Ebben felhívja figyelmüket a június 9-i európai parlamenti választásokra, és arra ösztönzi őket, ők is éljenek szavazati jogukkal - tájékoztatta a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) közleményben szerdán az MTI-t.

Mint írják: 

azok a magyar állampolgárok, akik nem rendelkeznek magyarországi lakcímmel és az Európai Unió területén kívül élnek, levélben adhatják le szavazatukat az európai parlamenti választáson, de ez csak az előzetes regisztráció után lehetséges.

Felhívták a figyelmet arra, hogy amennyiben valaki korábban már regisztrált a magyarországi választásokon való levélszavazáshoz és szavazott ebben a formában, regisztrációja továbbra is érvényes marad.

Ugyanakkor - folytatták - aki még nem vett részt levélszavazáson, az a júniusi választásra legkésőbb 2024. május 15-én 16 óráig tud regisztrálni és kérheti a névjegyzékbe vételét.

A kérelem benyújtható elektronikus úton a www.magyarorszag.hu oldalon vagy postán, illetve személyesen vagy kézbesítési meghatalmazott útján Magyarország bármely nagykövetségén/főkonzulátusán - olvasható a KTK közleményében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában