Változás kell!

2024.04.10. 12:02

Útfelújítások: Karácsony Gergely felrúgta a kerületekkel kötött megállapodást

Míg az előző, jobboldali fővárosi vezetés alatt Budapest évről évre lépdelt előre otthonosságban, rendezettségben, addig a jelenlegi főpolgármester öt év alatt egy olyan projektet sem vitt végig, ami a saját ötlete volt – mondta Szentkirályi Alexandra.

MW

Kovács Péter, a XVI. kerület polgármestere és Szentkirályi Alexandra

Forrás: Szentkirályi Alexandra / Facebook

Szentkirályi Alexandra főpolgármester-jelölt a közösségi oldalán megosztott videóban idézte fel, mit tett a jobboldali városvezetés 2019-ig. 

  • Befejezte a 4-es metrót, 
  • elkezdte a 3-as metró felújítását, 
  • megépítette a budai fonódó villamost,
  • bevezette a Mol Bubit, 
  • felújította a Margit-szigetet, 
  • támogatta a minőségi turizmust – sorolta.

Mint hozzátette, a listát lehetne folytatni, mert a jobboldali vezetés alatt Budapest évről évre lépdelt előre otthonosságban, rendezettségben, ellenben Karácsony alatt csak hanyatlik. 

Nagy szegénységi bizonyítvány a mostani városvezetésnek, hogy öt év alatt nem tud felsorolni egy olyan projektet, ami Karácsony Gergely saját ötlete volt, és sikeresen megvalósított – értékelt a kormánypártok főpolgármester-jelöltje.

@alexandra.szentkiralyi Mit tett a jobboldali városvezetés 2019-ig? ? Befejeztük a 4-es metrót, ? elkezdtük a 3-as metró felújítását, ? megépítettük a budai fonódó villamost, ? bevezettük a MOL Bubit, ? felújítottuk a Margit-szigetet, ? támogattuk a minőségi turizmust. A listát lehetne sorolni, mert a jobboldali vezetés alatt Budapest évről évre lépdelt előre. Ellenben Karácsony alatt csak hanyatlik. Változás kell Budapesten! #budapest ♬ Epic Inspiration - AShamaluevMusic

Felrúgott megállapodások

A XVI. kerület is megsínyli Karácsony Gergely főpolgármesterségét. A kerületi főutak felújítása azért várat magára, mert Karácsony kijelentette, hogy egyetlen főutat sem újít meg a XVI. kerületben sőt, tervvel és pénzzel rendelkező felújításokat is leállított – írta közösségi oldalán a Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltje.

Kovács Péter polgármester megmutatta Szentkirályi Alexandrának azokat a kátyús utakat, ahol a beavatkozás a legsürgősebb. 2019 előtt a jobboldali városvezetés vállalta, hogy kifizeti az utakat, ha a kerületek megtervezik és engedélyeztetik azok felújítását. Az akkoriban felújított utakon ma is biztonságosan közlekedhetnek a kerületiek.

Ezt a megállapodást azonban Karácsony Gergely felrúgta. Változást Budapesten! – zárta posztját Szentkirályi Alexandra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában