Választás

2024.05.21. 21:24

Kocsis Máté: a baloldalra leadott szavazatok a brüsszeli háborús központba kerülnek (videó)

A brüsszeli elit, az európai nagy országok vezető politikusai mind-mind háborús pszichózisban vannak, olyan nyilatkozatokat tesznek, melyek életveszélyesek és veszélybe sodorhatják egész Európát – mondta a Fidesz országgyűlési frakciójának vezetője.

MW

Kocsis Máté a Fidesz országjáró kampánykörútjának gyöngyösi állomásán

Forrás: Kocsis Máté Facebook-oldala

Aki szűk három hét múlva a Fideszt támogatja, az a békére adja voksát, a baloldalra leadott szavazatok viszont a brüsszeli háborús központba kerülnek - jelentette ki a Fidesz országgyűlési frakciójának vezetője kedden, pártja országjáró kampánykörútjának gyöngyösi állomásán.

Kocsis Máté a Fidesz helyi választási fórumát megelőző sajtótájékoztatón elmondta, június 9-én olyan választás lesz Magyarországon, amely a biztonságról szól.

Rég volt ilyen, a választópolgárok talán nem is emlékeznek arra, hogy háború kérdésében kellett volna európai ügyekben szavazni, ám most ez történik - tette hozzá.

Szavai szerint az elmúlt két év orosz-ukrán konfliktusa és az ahhoz való európai bizottsági hozzáállás megmutatta, hogy az unió gyökeresen megváltozott: ma már nem a békét és jólétet garantálja, hanem a háború és visszaesés politikáját képviseli.

A Fidesz éppen ezért mondja, hogy változás kell Brüsszelben - hangoztatta.

A brüsszeli elit, az európai nagy országok vezető politikusai mind-mind háborús pszichózisban vannak, olyan nyilatkozatokat tesznek, melyek életveszélyesek és veszélybe sodorhatják egész Európát

 - fogalmazott.

Mindez a magyarokat talán azért is érinti jobban, mert a háború egy szomszédos országban zajlik és nem szeretnék, ha kiszélesedne, ha felelőtlen európai politikusok a harmadik világháború közelébe sodornák a kontinenst - mondta a frakcióvezető.

Kocsis Máté kifejtette: 

itthon, Magyarországon is ez a belpolitikai viták fő témája, hiszen van egy világos állásponttal rendelkező kormányoldal, amely a béke pártján áll, míg vele szemben felsorakoztak azok a "jellemzően külföldről finanszírozott" pártok és politikusok, melyek, illetve akik finanszírozóik igényeinek megfelelően a háború oldalán állnak.

Így aki a választáson a Fideszt támogatja, az a békére adja voksát, a baloldalra leadott szavazatok viszont a brüsszeli "háborús központba kerülnek" - mondta, jelezve: a gyöngyösieket is arra kérik, hogy támogassák a békepárti jobboldali jelölteket, nem csupán az EP, de az önkormányzati választásokon is. Utóbbi esetében ugyanis nem mindegy: mely települések vezetése lesz a háború és melyeké a béke álláspontján.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában