Alapjogokért Központ

2024.05.13. 23:16

Szánthó Miklós: magyar érdek Donald Trump amerikai elnökké választása

A CPAC az egész magyar jobboldal közös sikere, a Magyarországról kiinduló nemzetközi jobboldali terjeszkedés az elmúlt 14 év közös munkája nélkül nem jött volna létre – jelentette ki Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója a Mi történt idén a CPAC-en? című eseményen, amelyet a Scruton V.P.-ben rendeztek. Az Alapjogokért Központ főigazgatója kitért arra is, hogy Donald Trump ismételt amerikai elnökké választása magyar érdek, mert hamar véget fog vetni az orosz–ukrán háborúnak.

MW

Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ fõigazgatója

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

A CPAC Hungary főszervezője hangsúlyozta:

a CPAC a legnagyobb amerikai jobboldali dzsembori legszexibb eseménye, az pedig sokat elárul a magyarországi CPAC-ről, hogy ez az egyetlen ilyen rendezvény az egész európai kontinensen.

– Nemzetközi jellegükben és minőségükben a más kontinenseken megtartott CPAC-ek nem érnek a magyarországi rendezvény nyomába. Hazánkba háromezer résztvevő látogatott a két nap alatt, a 80 előadóból hatvanan jöttek külföldről, regnáló és volt miniszterelnökök vagy éppen aktuális kormányok miniszterei – mutatott rá a főszervező.

Szánthó Miklós hangsúlyozta: 

azt tervezik, hogy legyen jövőre is CPAC Hungary, a visszajelzések kitűnőek, a résztvevők tényleg jól érezték magukat. Magyarországon meg lehet tartani ilyen rendezvényt, nincs fizikai agresszió, hazánk a béke és biztonság szigete, szemben Brüsszellel, ahol a konzervatívokra hívják a rendőröket. 

Az amerikai egyetemi campusokon is, ha a republikánusok vitát rendeznek a woke-ról, ott nagyon durva fizikai agresszió jelenik meg – emlékeztetett.

Ez már jól pozicionálja a CPAC Hungaryt, erre jönnek még a színfalak mögötti programok és Budapest szépsége, ezt összerakva nem csoda, hogy jól érezték magukat

– fogalmazott a főigazgató. Hozzáfűzte, ha a hamarosan pozícióba kerülő politikusok úgy mennek el, hogy itt mennyire jó időt töltöttek, akkor majd Magyarország pozitív élményként marad meg bennük, amiből profitálhatunk.

Trump győzelme magyar érdek

Azt állította: az amerikai jobboldalon két évvel ezelőtt nagyobb volt az összhang a háború kérdésében, de amikor százmilliárd dollárt fordítottak rá, és tavaly szeptember óta a háború egy helyben áll, módosult a republikánus elit hozzáállása, már Biden nyakába varrják a pénzszórást. 

Magyar érdekből levezetve is fontos, hogy Donald Trump legyen a következő amerikai elnök

– szögezte le Szánthó Miklós, hozzátéve, hogy nem a jelenlegi amerikai adminisztráció képviseli a nyugati civilizáció érdekét, hanem Magyarország. Az sem durva túlzás, hogy Trump megígérte, 24 órán belül békét hoz. 

A Magyar Nemzet teljes cikke ITT olvasható el. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában