Hirdetés

2023.07.01. 00:00

Ötvenéves a szegedi Prágai Látszerészet

Van mit ünnepelnie a szegedi Prágai családnak, ugyanis fél évszázaddal ezelőtt nyitotta meg kapuit a Bartók téren a Prágai Látszerészet elődje, akkor még Prágai úriszabóságként. A neves évfordulót méltóképpen ünnepelte meg ifjú Prágai András és családja: új üzletükben, a Boutique Optique-ban látták vendégül a nosztalgiázni, a családdal együtt örülni vágyókat.

PR cikk

Generációk óta fogalom a Bartók tér 11. szám a szegediek számára: 50 évvel ezelőtt családi vállalkozásként indította ott vállalkozását a családfő, Prágai András Mihály: 1973. június 28-án vette bérbe a helyiséget az IKV-tól. Úriszabóságának, majd a P-modell divatáruüzletnek ez adott otthont. Több mint három évtizede pedig optikai szaküzletként szolgálja a város és a régió lakosságát ugyanitt a híres Prága Látszerészet. 

Honnan a szemüveg? 

Prágai Andrásnénak köszönheti a család. Rózsa korábban Európa egyik legnagyobb optikai hálózatában dolgozott üzletvezetőként. Az ő keze alatt nyitott meg 1986-ban Középkelet-Európa legnagyobb optikai üzlete és kontaktlaborja Szegeden, a Kelemen utcában. Innen hozta át szaktudását, hihetetlen karizmáját a divatáruüzletbe. Az 1990-es évek elejétől már kizárólag optikai termékekkel foglalkoztak, így alakult meg a mai Prágai Látszerészet.  

Vissza a gyökerekhez 

Ifjú Prágai András ügyvezető vezényletével a család ügyesen ötvözte a múltat a jelenkor igényeivel, amikor tavaly megnyitották – ugyancsak a Bartók téren, méghozzá az 5. szám alatt a Boutique Optique by Prágai optikai és divatkiegészítőket értékesítő üzletüket. 

– A „butik optika” koncepció az úriszabóság miatt nem idegen a családtól, ráadásul a nyitás után néhány évvel divatáruüzletként működött tovább a szabóság. Először csak egy kis részen, majd később egyre nagyobb kínálatban árultunk optikai szemüvegeket, napszemüvegeket és kiegészítőket is. Gyakorlatilag a Boutique Optique ennek modernkori újjászületése: az üzlet a luxust, a világmárkákat, az eleganciát kínálja mind a szemüvegek, mind a kiegészítők, ruhák, táskák tekintetében fogalmazott Prágai András. 

Három üzlettel hasítanak a városban 

A szegediek immár három üzletben válogathatnak a Prágai család szemüvegeiből, hiszen tavaly év végén nyílt meg a Vasútegészségügyi (MÁV) Rendelőben legújabb optikai szaküzletük a Csanádi utca 34/A alatt.  

A siker titka 

A Prágai család üzletei napjainkra Szeged és környékének egyik legszélesebb áruválasztékával és szolgáltatás csomagjaival rendelkező optikai szaküzleteivé léptek elő. 

 – A családiasság mellett elsősorban az innováció és a szakmaiság vitte sikerre a Prágai Látszerészetet. Mindezt igazolja, hogy rengeteg törzsvásárlónk van, akiket nemcsak arcról, de névről és történeteikről is ismerjük. Nálunk a családunk részének érezheti magát a vásárló. Többen közülük először gyerekként fordultak meg nálunk, ma pedig már a saját gyermekeiket hozza be az üzletbe. Az a szakmaiság, amit mi nyújtunk, bizalmat ébreszt a szegediekben, ezért térnek vissza a Prágai családhoz – összegezte az elmúlt 50 év sikerének kulcsát Prágai András, hozzátéve, egyelőre nem terveznek újabb nyitást, a cél a meglévő szaküzletek sikeres működtetése. 

Elérhetőség: Prágai Boutique Optique  
6722 Szeged, Bartók tér 5.   
Telefon: +36-30/303-8286   
butikoptika.hu   
Facebook  
Instagram 
6722 Szeged, Bartók tér 5.   
Telefon: +36-30/303-8286   
butikoptika.hu   
Facebook  
Instagram 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában