PR

2021.03.30. 08:00

Online ügyfélszolgálattal várják a vállalkozásokat a kamaránál

delmagyar.hu

Analyzing electronic document

Forrás: freepik.com

A járványügyi korlátozások miatt sem áll le a munka a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamaránál (CSMKIK). A gazdasági önkormányzatunknál nem áll le a munka, a tavaly tavaszihoz hasonlóan online csatornákon és telefonon várjuk a vállalkozói megkereséseket. Emellett érdemes feliratkozni kamaránk koronavírus hírlevelére is. A március 31-ig befizetendő kamarai hozzájárulást online bankkártyás fizetéssel és átutalással rendezhetik a vállalkozások.

JÁRVÁNYÜGYI INFORMÁCIÓK

A korlátozások miatt számtalan kérdés merülhet fel a vállalkozásokban, melyek megválaszolását tanácsadással segítjük. Az ebből a célból felállított munkacsoportunk a [email protected] címen várja a megkereséseket. A legfontosabb, naprakész híreket és információkat emellett honlapunkon, a csmkik.hu/koronavirus oldalon olvashatják. Emellett érdemes feliratkozni a CSMKIK koronavírus hírlevelére is, ahol a legfrissebb vállalkozásokat érintő információkat, jogszabályváltozásokat küldjük ki hétvégi napokon is.

KAMARAI HOZZÁJÁRULÁS

A hatályban lévő szigorítások értelmében a kamarai hozzájárulás teljesítése csak online kártyás fizetéssel, illetve banki átutalással lehetséges. A kamarai hozzájárulás befizetési határideje idén is március 31-e. Ugyanakkor az elmaradt kamarai hozzájárulás ügyintézését a veszélyhelyzet megszűnését követő 30. napig felfüggesztjük.

SZÉCHENYI KÁRTYA PROGRAM, OKMÁNYHITELESÍTÉS

A Széchenyi Kártya Program válságmentő hitelkonstrukciói és az okmányhitelesítés továbbra is működik, de előzetes telefonos egyeztetést követően csak a dokumentumok beadására és kiadására van lehetőség. Tehát ezek a szolgáltatások is személyes ügyintézés nélkül működnek a korlátozó intézkedések megszüntetéséig.

BÉKÉLTETŐ TESTÜLETI ÜGYINTÉZÉS

A szigorításoknak megfelelően a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által működtetett Független Békéltető Testületnél is szünetel a személyes tanácsadás. A békéltető eljárásra irányuló kérelem benyújtására személyesen nem lesz lehetőség, a fogyasztók kérelmeiket postai vagy elektronikus úton nyújthatják be. Javasoljuk, hogy a kérelmek benyújtása előtt keressék fel a testület honlapját, ahol részletesen tájékozódhatnak az eljárás menetéről. Ott egyébként az írásbeli kérelem formanyomtatványa is megtalálható.

A kamara ügyfelei az alábbi esetekben elsősorban telefonon vagy e-mailben kereshetik a szervezet munkatársait:

  • Széchenyi Kártya Program: [email protected], 30/455-1263, 30/792-3841

  • • Járványügyi kérdések: [email protected], 62/554-250/9-es hívószám

    • Egyéni vállalkozók tájékoztatása: [email protected], 62/554-250/3-as hívószám

    • Kamarai nyilvántartásba vétel: [email protected], 62/554-250/2-es hívószám

    • Kivitelező vállalkozó nyilvántartása: [email protected], 62/554-250/2-es hívószám

    • Okmányhitelesítés: [email protected], 62/554-250

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában