PR cikk

2022.11.25. 00:00

Suli a Marson

Címkék#PR

A Szegedi SZC Gábor Dénes Technikum és Szakgimnázium Szeged egyik frekventált helyén, a Mars téri buszpályaudvar szomszédságában 5 ágazatban – Informatika és távközlés, Közlekedés és szállítmányozás, Környezetvédelem és vízügy, Sport és Oktatás – várja a felvételiző diákokat.

delmagyar.hu

Technikusi képzések 

Infokommunikációs hálózatépítő és -üzemeltető technikus 

Ha érdekelnek a komplex informatikai és távközlési hálózatok, szívesen részese lennél egy olyan csapatnak, akik kialakítják például a banki, kis- és nagyvállalatok adatkapcsolatait, vagy akár otthoni háztartásokban alakítanád ki az internet-, TV- és telefonszolgáltatásokat, akkor ez a képzés biztosan tetszeni fog és testhezálló lesz számodra. 

Az Infokommunikációs hálózatépítő és -üzemeltető technikus piacképes szakma: feladata a fizikai hálózatok telepítése és üzemeltetése. Részt vesz hálózatépítési beruházásokban, optikai és rézalapú kábelhálózatok, kötések, rendezők telepítésében és végberendezések installálásában. Hibát kezel és javít. 

Az Informatika és távközlés ágazat 5 éves képzése, amely érettségivel és technikus szintű végzettség és szakképzettség megszerzésével zárul.  

Informatikai rendszer- és alkalmazásüzemeltető technikus 

Mindig is érdekelt az informatikai eszközök működtetése, karbantartása? Nem esik nehezedre a rendszerszintű gondolkodás? Tudsz és szeretsz is más csapatokkal együttműködni és támogatóként részt vennél egy informatikai rendszer üzemeltetésében? Jelentkezz az Informatikai rendszer- és alkalmazásüzemeltető technikus képzésre! Az oklevéllel a kezedben adott cég munkatársaként helyben telepített, illetve felhőszolgáltatásként igénybe vett hálózati eszközök, szerverek, valamint alkalmazások összehangolt működését tudod biztosítani.  

Az Informatika és távközlés ágazat 5 éves képzése, amely érettségivel és technikus szintű végzettség és szakképzettség megszerzésével zárul.  

Környezetvédelmi technikus 

Ha szívügyed a környezetvédelem és szívesen részt vennél a környezetkárosító tényezők felszámolásában, akkor ez a képzés jó választás számodra. A Környezetvédelmi technikus önállóan vagy mérnöki irányítással mérőműszerek segítségével megállapítja a környezetszennyező anyagok és egyéb egészségkárosító tényezők nagyságát. Hulladékfeldolgozási és hasznosítási területen tervezési, szervezési, irányítási tevékenységeket lát el. Vizsgálja a természetvédelemben védett fajokat, valamint természeti értékeket mér fel. Munkáját üzemben, laboratóriumban és terepi körülmények között végzi. 

Környezetvédelem és vízügy ágazat 5 éves képzése, amely érettségivel és technikus szintű végzettség és szakképzettség megszerzésével zárul.  

Választható szakmairány: Környezetvédelem. 

Vízügyi technikus 

Ha fontos számodra a környezetvédelem, a vízzel való gazdálkodás és annak minőségmegóvása, válaszd a Vízügyi technikus képzést! A környezettudatos szemléletű vízügyi szakember a szakmai ismereteinek megfelelő tevékenységeket végez a szakmai, valamint a vonatkozó munkabiztonsági előírások betartásával, az adott munkaszervezet belső szervezeti rendjének megfelelően irányítással vagy önállóan.  

Környezetvédelem és vízügy ágazat vízügyi területének 5 éves képzése, amely érettségivel és technikus szintű végzettség és szakképzettség megszerzésével zárul. 

Választható szakmairány: Települési vízgazdálkodó. 

Logisztikai technikus 

Érdekel a szállítmányozással kapcsolatos szervezőmunka és a logisztikai tervezés? Kihívást jelentene számodra egy áruszállítmány egyik pontról a másikra történő átmozgatása a vele járó adminisztrációs teendők, valamint a szigorú szállítmányozási előírások és szabályok betartása mellett? A Közlekedés és szállítmányozás ágazat Logisztikai technikus képzése megfelelő továbbtanulási irány lehet számodra.  

Logisztikai technikusként a logisztikai tevékenységek tervezése, lebonyolítása, a logisztikai rendszerrel kapcsolatos vezetői munka támogatása, az áru továbbításához legalkalmasabb fuvarozási mód kiválasztása, a szerződés megkötése, szükség szerint az útvonal megtervezése, raktározási lehetőségek feltérképezése lesz a feladatod. 

Közlekedés és szállítmányozás ágazat 5 éves képzése, amely érettségivel és technikus szintű végzettség és szakképzettség megszerzésével zárul.  

Választható szakmairány: Logisztika és szállítmányozás. 

Postai üzleti ügyintéző 

Ugye számodra sem ismeretlen az ajánlószelvény, tértivevény vagy az elsőbbségi feladás lehetősége? Te is álltál már sorban, hogy feladhasd leveledet egy barátodnak vagy igénybe vettél számos postai szolgáltatást? Ha a kiszolgálópult túloldalán is kipróbálnád magad, akkor a Postai üzleti ügyintéző szakmát Neked ajánljuk. 

Továbbá mindazok számára, akit érdekelnek az ügyfélkapcsolati tevékenységek a postai szolgáltatás területén az ügyfelek elégedettségének növelése érdekében. Megtanulhatod a postai és pénzforgalmi szolgáltatásokat, az ügyfelek által a postára bízott küldemények felvételét a postai szolgáltatónál történő kezelésig. Ügyfélkapcsolati és háttértevékenységet ellátása egyaránt feladat. 

Közlekedés és szállítmányozás ágazat 5 éves képzése, amely érettségivel és technikus szintű végzettség és szakképzettség megszerzésével zárul. 

Oktatási szakasszisztens 

Szívesen töltöd a mindennapjaidat a gyerekek között? Szeretnél változatos és jó hangulatú munkát? Szeretnél a gyerekek példaképe lenni? Ha a válaszod igen, akkor válaszd az Oktatási szakasszisztens képzést! Kipróbálhatod magad élmények szervezésében, kreatív tevékenységekben. Támogathatod a gyermekek testi-lelki fejlődését; figyelemmel kísérheted személyiségük gazdagodását. A változatos helyszíneken, magas óraszámban megtartott gyakorlatok során aktívan részt vehetsz a gyermekek mindennapi tevékenységeiben. Segítheted a különböző életkorú gyermekek nevelését. A megszerzett tudásodat hasznosíthatod az oktató és a szülő legfontosabb segítőjeként. Az oktatási szakasszisztens bölcsődében, óvodában, iskolában, gyermekotthonban, lakásotthonban, családi napközi, pedagógiai szakszolgálat és egyéb (gyermeknevelő, -gondozó) intézményben foglalkoztatott személy, aki segíti a szakemberek munkáját. 

Az Oktatás ágazat 5 éves képzése, amely érettségi és technikus szintű végzettség és szakképzettség megszerzésével zárul.  

Sportedző (a sportág megjelölésével) – sportszervező 

Lételemed a sport? A kézilabdát, a lovaglást vagy akár a tánctudásodat nemcsak hobbi szinten, hanem komolyabban is elsajátítanád? Fontos számodra az egészséges táplálkozás, szívesen mélyülnél el a versenyzés világában? A Sportedző (a sportág megjelölésével) – sportszervező képzés mozgalmas és változatos kihívásokat és feladatokat tartogat számodra. 

A végzett szakember sportágspecifikusan, célirányosan tervezi, szervezi és irányítja a sportolók, csapatok rövid, közép- és hosszú távú felkészítését és versenyeztetését. Megtanítja a sportág technikai, taktikai és játékrendszer ismereteit, játék- és versenyszabályait. Értékeli a sportolók edzéseken és a versenyeken nyújtott teljesítményét, a korszerű pedagógiai- és edzéselvek, edzésmódszerek figyelembevételével fejleszti teljesítőképességüket és teljesítőkészségüket. Edzőmérkőzéseket és -versenyeket, illetve edzőtáborokat, valamint egyéb sporthoz, rekreációhoz kapcsolódó rendezvényeket szervez. Tanácsaival segíti az egészséges életmódra törekvők sportolási programjának összeállítását. 

Sport ágazat 5 éves képzése, amely érettségi és technikusi szintű végzettség és szakképzettség megszerzésével zárul. 

https://szakkepzesszeged.hu/ 

https://www.facebook.com/szegediszakkepzes 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában