Hirdetés

2023.10.20. 00:00

Ismét Építsd a jövőd! a Vedresben

A Szegedi Szakképzési Centrum a 2023/2024-es tanévben is megrendezi az Építsd a jövőd! építőipari szakmai találkozót és pályaorientációs fesztivált. Október 25-én, szerdán az általános iskolás diákokat és kísérőiket várják a Szegedi SZC Vedres István Technikumba.

PR cikk

Az érdeklődőket két turnusban, 10–12 óra között, illetve 12–14 óra között fogadják a szervezők a helyszínen, a Horváth Mihály utcai Szegedi SZC Vedres István Technikumban. 

Helyszíni házépítés 

A fesztiválon részt vevő cégek és a Szegedi Szakképzési Centrum iskolái az Építőipar ágazatot képviselve, családi ház felépítésével kapcsolatos munkafolyamatokat mutatnak be interaktív módon, az alapozástól a tető elkészítéséig.

A rendezvényen helyet kapnak a modern technológiák (3D nyomtatás az építőiparban), a környezetvédelem (megújuló energiaforrások) és az épületautomatizálás is.

A pályaválasztás előtt álló tanulók játékos formában találkozhatnak az építőipari szakmákban rejlő lehetőségekkel, kipróbálhatják az ágazathoz tartozó szakmákat és megismerhetik a karrierlehetőségeket.

A szervezők célja, hogy a diákok tudatosan válasszanak szakmát és az eddig csak hallomásból ismert szakterületeket közelebbről megismerjék. Szeretnék megmutatni az ide ellátogató gyerekeknek, milyen területen dolgozhatnak, és mit is rejt az adott szakma. 

Minden, ami építőipar

A Szegedi SZC Építőipar ágazatban érintett iskolái többféle színes programmal készülnek a rendezvényre: 

  • Szegedi SZC Déri Miksa Műszaki Technikum – Építőiparhoz kapcsolódó Elektronika és elektrotechnika
  • Szegedi SZC József Attila Általános Iskola és Szakképző Iskola – Fa- és bútoripar
  • Szegedi SZC Móravárosi Szakképző Iskola – Építőipar, építőiparhoz kapcsolódó szakipar
  • Szegedi SZC Vedres István Technikum – Építőipar

Építőipari partnerek

A rendezvényre hagyományosan kitelepülnek a Szegedi SZC fenntartásában működő szakképző iskolák duális partnerei is: Terrán Kft., Asa Építőipari Kft., Padló Service Kft., Leier Hungária Kft., Kész Kft., Bakos István e. v., Mapei Kft., Bodrogi Bau Kft., Első Beton Kft., MVM Zrt., Dunakor 2002 Kft., Gonda József e. v., Woodium Kft., Bálintné Miklós Éva e. v.

Közreműködő szervezetként az eseményen részt vesz a Csongrád-Csanádi Kereskedelmi és Iparkamara és a Csongrád-Csanád Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat, illetve a megvalósítást támogatja a Szegedi Tankerületi Központ.

A tavalyi rendezvény nagy sikerrel zárult, több mint 460 általános iskolás tanuló vett részt kísérőkkel együtt a Szegedi Tankerületi Központ fenntartásában működő intézményekből.

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött, részletek a www.szakkepzesszeged.hu oldalon.

A szakképzés a jövő lehetősége, élj vele Te is, hiszen a jövőd itt kezdődik!

szakkepzesszeged.hu 

facebook.com/szegediszakkepzes

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában