Hirdetés

2023.10.04. 00:00

Minőség és megbízhatóság a Borosban

96 éves a szentesi „KÖZGÉ”, mai nevén a Hódmezővásárhelyi SZC Szentesi Boros Sámuel Technikum, amely az egészségügyisek és a közgázosok iskolájaként bizonyított az elmúlt évszázadban. A diáklétszámot és az oktatói csapatot a stabilitás, a megbízhatóság és a minőségi munka jellemzi.

Delmagyar.hu

Ápolókat, logisztikai technikusokat, oktatási szakasszisztenseket, pénzügyi-számviteli ügyintézőket, vállalkozási ügyviteli ügyintézőket képez öt évfolyamos technikumi és felnőttoktatásban a szentesi Boros. Csongrád-Csanád vármegye északi részének meghatározó gazdasági és egészségügyi technikumaként a szomszédos vármegyékből is fogad diákokat.

 

Hagyomány és fejlődés

Büszkék vagyunk rá, hogy a korábban nálunk végzett diákok képezik a környező vállalatok, intézmények szakembergárdáját. A nagy hagyományokkal rendelkező iskola nem áll a fejlődés és a megújulás útjába, a változó munkaerőpiaci igényekhez igazodva képzési rendszerünk folyamatosan változik. A felnőttek szakmai oktatása és képzése az utóbbi években jelentős fejlődésen ment keresztül, a munkaerőpiac igényeinek megfelelően bővítjük képzési kínálatunkat. De a változások ellenére a hagyományainkhoz ragaszkodunk

 – fogalmazott Somosné Puskás Krisztina, a HSZC Szentesi Boros Sámuel Technikum igazgatója.

 

Barátságos légkör

A Borosban a beiskolázási létszám stabil, minden tanévben három 9. évfolyamos osztály indul. A közösségépítésre sokat ad a vezetőség, a belépő kis gólyákat játékos feladatok segítik abban, hogy már az első hónapban igazi Boros-diáknak érezzék magukat.

A szentesi technikum olyan intézmény, ahol jó a légkör, barátságos és esztétikus a környezet, rend, fegyelem és tisztaság van. Az oktatói testület egy nyitott, állandó megújulásra képes csapat, akik szívvel-lélekkel látják el hivatásukat, a diákok oktatását, nevelését. A termek berendezése, a korszerű és változatos taneszközök, az érdekes és tartalmas órák, a sokféle szabadidős program és a felkészült oktatók segítik a közös célok megvalósítását.

Gyakorlatorientált képzés

A technikumi képzés előnye, hogy az oktatás közelít a gyakorlathoz, így a diákok bepillanthatnak a partnervállalatok, -cégek munkafolyamataiba, a gyakorlatban is megnézhetik azt, amiről az órákon tanulnak. A technikusi képesítés megszerzése után több lehetőség közül választhatnak: egyrészt piacképes szakma birtokában várja őket a munkaerőpiac, másrészt a továbbtanulás lehetősége. A tanulók többsége egyetemre készül, szakirányú felsőoktatási intézményt választva jelentős előnyt élveznek a többletpontok megszerzésével.

 

Nyílt nap a Borosban

Az október 11-i nyílt napon 8 órától, illetve 11 órától a szakmacsoportok interaktív bemutatkozásába pillanthatnak be azok a nyolcadikosok, akiket vonz a Boros világa. November 22-én 15 órától szintén az általános iskolás diákokat és szüleiket várják, ezúttal a Mesterségek éjjele elnevezésű rendezvényre, ahol az intézményben folyó szakmai munkába kapcsolódhatnak be az érdeklődők.

Folyamatos fejlesztés

Amióta a Boros a Hódmezővásárhelyi SZC-hez tartozik, évente történik fejlesztés az iskolában. Idén egy régi folyosó nyílászáróit cserélték ki, illetve 45 új számítógépet kaptak, így az online vizsgák a két megújult gépteremben zökkenőmentesen folynak. Jelenleg a tornaterem bevilágító ablakait cserélik ki, jövőre pedig napelemekkel gazdagodik a szentesi suli.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában