Hirdetés

2023.10.05. 00:00

Roadshow-val is segíti a pályaválasztást a Sághy

Valamennyi ágazatát bemutató, kihelyezett technikaórákkal segíti a nyolcadik osztályosok pályaválasztását a faipari profiljáról híres Hódmezővásárhelyi SZC Csongrádi Sághy Mihály Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium. A szakmai bemutató egész napos programot kínál az általános iskolákban.

Delmagyar.hu

Névtelen terv - 1

Faipari technikuma miatt az ország minden részéről érkeznek diákok a csongrádi Sághyba. Erről a leghíresebb az iskola, hiszen fennállása óta az elsők között képez faipari szakembereket. Persze más is van a palettán!

 

Új szakmák érkeznek

Ötéves Gépgyártás-technológiai technikus és Turisztikai technikus képzéseire a legtöbben a környező településekről érkeznek. 

 Szeptemberben a 3 éves szakképző iskolában Turizmus-vendéglátás ágazatban Panziós-fogadós, valamint Elektronika és elektrotechnika ágazatban Villanyszerelő képzés indult, az érettségire felkészítő osztály pedig idén kiugróan magas létszámmal, 34 fővel startolt el. Ez azt jelenti, hogy a júniusban itt végzett szakképző iskolás tanulók zöme az intézmény berkeiben szeretne érettségi vizsgát tenni

 – magyarázta Forgó-Rózsa Mariann. Az igazgató hozzátette, a tanulók a gyakorlati képzést minden képzés esetében az iskola valamelyik duális partnerénél töltik, és ahogy valamennyi szakképző intézményben, a képzés ideje alatt itt is ösztöndíjat kapnak a diákok.

 

A Sághy által kínált ágazatok bővebben is megismerhetőek november 16-án a Mesterségek éjjelén, illetve tavasszal a Cégek piaca kínál betekintést az iskolában oktatott szakmák legújabb technológiáiba. 

Nincs felvételi, de…

Bármely szakmára is jelentkezik januárban a nyolcadikos, biztos, hogy a hozott pontok döntenek a sikeres felvételről azzal, hogy ahol szükséges, meg kell felelni a pályaalkalmassági vizsgálatnak is. Azt azért jó tudni, hogy valamely szakmák feltétele az orvosi alkalmassági vizsga. Erről a feltételről minden szakma kapcsán szükséges érdeklődni az iskolában.

 

Megújul a faipari szaktanterem is

Ebben a tanévben több jelentős fejlesztés előtt áll az iskola, így a diákok innovatív és ergonomikus környezetben élvezhetik a modern oktatás előnyeit. Az A épület faipari szaktanterme teljesen új bútorzatot, gépeket, rajzasztalokat és új burkolatot kap. 

A 120 férőhelyes, batsányisok és a sághysok lakta kollégiumba érkező tanulókat új ágyneműk, függönyök és frissen festett szobák várják, az első emelet padozatcseréje már megtörtént. Egyébként a kollégiumi lakhatás ingyenes a tanulóknak.

 

A B épületben DKA (Digitális Közösségi Alkotóműhely) labort alakítanak ki, illetve 30 új géppel a számítógéppark is megújult, amely a zökkenőmentes interaktív online szakmai vizsgák alapfeltétele.

 

Felnőttek is tanulhatnak

A 2023/2024-es tanévben a felnőttek számára ingyenesen két érettségire épülő képzést – Logisztikai technikus, Gépgyártás-technológiai technikus – indít az iskola. Ezek mellett több Építőipari szakmára – Burkoló, Szárazépítő, Szigetelő, Kőműves, Tetőfedő, Ács –, továbbá Villanyszerelő, Hűtő- és szellőzésrendszer-szerelő, Asztalos képzésekre is jelentkezhetnek az érdeklődők.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában