Délmagyar logó

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 13°C | 23°C Még több cikk.

4G-vel hasítanak az online videók

Leginkább videókat nézünk internetezésre alkalmas eszközeinken, ezt követi a böngészés és emailezés. A hibátlan online videoélményhez érdemes kipróbálni a Telekom 4G/LTE mobilinternet szolgáltatását.

A különböző okos eszközök – internetezésre is alkalmas mobiltelefonok és táblagépek – ugrásszerű terjedésének köszönhetően a világon mindössze egyetlen év alatt megduplázódott az internetes adatforgalom. A mobilinternetezésre alkalmas eszközök közül az interneten való szörfölésre felhasznált adatmennyiség az okostelefonokon 17, míg a táblagépeken 19 százalékát adja a teljes forgalomnak. Közösségi oldalak böngészésére mindkét okos eszközön kb. 5-6 százaléknyi adatforgalmat használunk fel világszerte, emailezéssel pedig a mobilokon 7, míg a tableteken valamivel kevesebb, kb. 5 százaléknyi forgalmat bonyolítunk. A mobilnetes adatforgalomhoz azonban a legnagyobb mértékben az online videónézés járul hozzá – a mozgóképek a teljes okostelefonos forgalom 25 százalékát, és a teljes táblagép-forgalom 40 százalékát adják.


Egyre nagyobb tehát az igény arra, hogy a felhasználók a szöveges vagy képi kommunikáció mellett videóban is kommunikáljanak. Az ilyen típusú adatátvitel tömegessé válása már olyan kapacitást, illetve a videós tartalom élvezhető használata olyan sávszélességet igényel majd, amihez már elengedhetetlen az 4G szolgáltatás használata.


A 4G/LTE szolgáltatás sikeréhez négy dolognak kell egyszerre jelen lennie: a jó minőségű hálózatnak, a megfelelő készülékeknek és díjcsomagoknak, valamint a jó tartalomnak. A Telekom mára a hazai lakosság 37%-a számára* elérhetővé tette a legkorszerűbb 4G hálózatot, beleértve Hódmezővásárhely lakosságát (99%-os kültéri lefedettséggel). Továbbá folyamatosan bővíti 4G-képes mobileszközei és díjcsomagjai választékát, valamint minőségi tartalom kínálatát is. Nemrégiben például okostelefonon, notebookon és táblagépen is elérhetővé vált a Telekom Moziaréna szolgáltatása, amellyel már minden internet-előfizető kölcsönözhet a Videotéka filmkínálatából. A www.moziarena.hu oldalon lehetőség nyílik filmelőzetesek lejátszására, ingyenes és fizetős tartalmak kölcsönzésére. A kikölcsönzött tartalmak a számítógépről a böngészőben, illetve arra alkalmas mobileszközökön is lejátszhatók a Moziaréna okostelefon-alkalmazás segítségével. **

További információ a 4G szolgáltatásról: www.telekom.hu/4G

*kültéren
Kültéri lakossági lefedettség %: a lakosság bejelentett lakcíme szerinti lakossági eloszlástérkép alapján a kültéren lefedettnek tekintett pontok által meghatározott területeken élő lakosok számának és a teljes lakosságnak a százalékos aránya. A megadott területen a mobil internet szolgáltatás épületen kívül igénybe vehető.

** Az alkalmazás letöltése és használata adatforgalmat generál. A mobilinterneten keresztüli használat csak belföldi mobilinternet-előfizetéssel, kizárólag belföldön lehetséges.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már Hódmezővásárhelyen is elérhető a 4G

Ideje felgyorsulni a 4G mobilinternet sebességre!

A Magyar Telekom hálózatfejlesztésének… Tovább olvasom