Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 19°C Még több cikk.

A Harlem Gospel Szegeden emlékezik Michael Jacksonra

A világhírű Angels In Harlem Gospel november végén Szegeden, az újszegedi sportcsarnokban Michael Jacksonról emlékezik meg.
A világhírű Angels In Harlem Gospel Choir az Egyesült Államokban a leghíresebb, és világviszonylatban is egyik legkiemelkedő Gospel kórus.

Bár több hozzájuk hasonló társulat is turnézik, ez a leghitelesebb, és a legelső, amelyet Allen Baily alapított 1986-ban. Az ötlet egy Dr. Martin Luther King Jr. tiszteletére rendezett ünnepségen született meg benne a felújított Cotton Club-ban, ami persze nem is lehetett máshol, mint a New York-i Harlemben. A kórustagok harlemi "fekete templomok" és a New York tri-state terület legkiválóbb énekesei és zenészei.

Külön titkuk, hogy bárhol is járnak a világban, a koncertlátogatók az előadás végén úgy érzik, hogy valamifajta felsőbb erő hatása alá kerülnek, és soha nem tapasztalt szeretet árad a széksorok között. Ehhez persze elengedhetetlen a meghitt környezet, ahol - a nagyobb arénákkal ellentétben - a hallgatók szó szerint testközelben élvezhetik, mindezt persze eufórikus és vidám hangulatban.

Angels In Harlem Gospel Choir
Angels In Harlem Gospel Choir

Az Angels In Harlem Gospel Choir körbeutazta a világot, hogy zenéjükön keresztül megosszák a hit örömét, és adományokat gyűjtsenek rászoruló gyerekek javára. Az Angels In Harlem Gospel Choir több ezer különböző nemzetiségű és kultúrájú emberrel osztotta meg a szeretet, béke és harmónia üzenetét. A kórus célkitűzése, hogy a világot egy szeretetteljesebb és békésebb hellyé tegye, zenéjén és dinamikus előadásain keresztül elősegítse az afro-amerikai kultúra és a Gospel jobb megértését.

Minden előadás témája az emberek és nemzetek összetartozása. A kórus dalai megérintik a lélek mélyét, és a szellemet angyali magaslatokba emelik.

Olvasóink írták

  • 1. Tömeg 2009. november 24. 22:00
    „Nagyon jó kórus!! Érdemes őket megnézni!!!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Digitális Délmagyarország: két hétig ingyen

Régi álmát teljesítjük most olvasóinknak azzal, hogy akkor is hozzájuthatnak kedvenc lapjukhoz, a… Tovább olvasom