Délmagyar logó

2017. 02. 24. péntek - Mátyás 6°C | 12°C Még több cikk.

A lakosság és a vállalkozások körében is egyre népszerűbb az autófedezetes kölcsön

A konstrukció lényege, hogy kölcsön felvételénél elfogadják a hitelfelvevő tulajdonában lévő - akár már hitellel terhelt gépjárművet fedezetként, így a kockázat csökkenésével kedvezőbbé válnak a kamatok, olcsóbb lesz a hitel.
Egyre népszerűbb az autótulajdonosok körében az autófedezetes személyi kölcsön. A konstrukció lényege, hogy kölcsön felvételénél elfogadják a hitelfelvevő tulajdonában lévő - akár már hitellel terhelt gépjárművet fedezetként, így a kockázat csökkenésével kedvezőbbé válnak a kamatok, olcsóbb lesz a hitel.

Az autóját természetesen mindenki tovább használhatja, csak a törzskönyv kerül letétbe a lízingcégnél, és az okmányiroda jegyez be a forgalmiba egy opciós vételi jogot, ami a futamidő végén törlésre kerül.

Az autófedezetes személyi kölcsön forintban vagy euróban igényelhető. Mint más hiteltermékek esetében, itt is a forint a legkevésbé kockázatos. Hála a forintkamatok folyamatos csökkenésének, egyre versenyképesebb az euró alapúval. Elmondható továbbá, hogy kedvezőbb THM-mel felvehető, mint a hagyományos személyi kölcsön vagy áruhitel.

Az igényelt hitelösszeg 48-72 órán belül az igénylő rendelkezésére állhat.

A futamidő általában 12 hónaptól 84 hónapig terjedhet. A fedezetként felajánlott személygépkocsi életkora a hitelfelvételkor nem haladhatja meg a 12 évet, a hitel lejártakor pedig maximum 15 éves lehet. Tehát egy 12 éves autó esetében maximum 3 év jut a visszafizetésre.

A minimális hitelösszeg 300 ezer forint. A fedezetként elfogadható gépjármű értékének legalább az 500 ezer forintot kell elérnie az Eurotax értékkalkuláló program adataival számolva. Felső korlátot is meghatároznak a lízingcégek, ami 10 millió forint körül van.

Az autó értékének maximum 75%-t lehet felvenni hitelként.

Cégeknek,vállalkozóknak visszlízing!

Kis- és középvállalkozásoknak az előzőhöz teljesen hasonló hiteltermék a visszlízing.

Itt nem csak opciós vételi jogot kötnek ki a lízingcégek, hanem a tulajdonjog a futamidő végéig ténylegesen átkerül a finanszírozóhoz. A hitelezés így még kevésbé kockázatos, emiatt a válságban meggyengült cégeknek is megoldható a gyors vállalkozói hitel folyósítása.

A visszlízing során gyakorlatilag a vállalkozó eladja a lízingcégnek a céges gépkocsiját, és a finanszírozó cserébe hitelt biztosít az autó értékének akár 80%-ig.

Amikor a hitel teljes egészében visszafizetésre kerül, a tulajdonjog is visszaszáll az eredeti tulajdonosra.

Ez a lehetőség eddig is megvolt, de a vállalkozók nem szerették, mert átírási illetéket vetett ki az Illetékhivatal az ügyletre. 2010-től viszont jelentős lépés történt ebben a szegmensben:

Illetékmentes lett a visszlízing!

Most már az átírás miatt nem drágább a visszlízing a fent említett autófedezetes hitelnél. A finanszírozó is biztonságban érzi magát, és a vállalkozó is gyorsan pénzhez jut. A kecske és káposzta példája érvényesül, ami azt fogja eredményezni, hogy ez a lízingtermék rövidesen még kisebb kamattal, még egyszerűbben lesz igényelhető.

Hitel és visszlízing esetében is van lehetőség egy, már meglévő hitel kiváltására. Ez azoknak nyújthat segítséget, akiknek meglévő hitelük már lényegesen kisebb tartozást mutat, mint az autójuk jelenlegi értéke. Az új finanszírozó kifizeti a régi banknál lévő tartozást, és, a finanszírozhatóság határáig akár jelentős pluszforrást is tud biztosítani az ügyfélnek.

Például: ha egy négymilliós Golf gazdájának még egymillió forint hitel van az autóján, egy új finanszírozó ezt kiválthatja, és hitel esetében ezen felül kétmillió, visszlízing esetében 2.2 millió forint gyorshitelt tud utalni az ügyfél bankszámlájára.

A visszlízinget mindazoknak a vállalkozásoknak ajánljuk, akik gyors és hatékony megoldást keresnek a vállalkozásuk fejlesztésére.

Aki kért már banktól hagyományos vállalkozói hitelt, az tudja, hogy nagyon időigényes, és az eredmény rendkívül bizonytalan kimenetelű.

A visszlízing viszont a 2010. év leggyorsabb vállalkozói hitele!

Bővebb felvilágosításért forduljon hozzánk!

Credit-Master Kft. www.creditem.hu6721 Szeged, Sajka u. 12.

62/540 110, 20/943-14-36
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb zöld mobil a T-Mobile kínálatában

Újabb környezetbarát készülékkel, a Sony Ericsson Elm-mel bővült a T-Mobile akciós kínálata. A… Tovább olvasom